Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

Putem face infectie urinara de la toaleta publica?

Nu este complet lipsit de logica sa fii ingrijorata in ceea ce priveste toaletele publice murdare. Orice suprafata contaminata poate sa transmita boli infectioase.

Totusi, riscul real de a face o boala de la vasul curat de toaleta este inexistent. Asta deoarece virusurile si bacteriile cauzatoare mor foarte repede odata ce se gasesc in afara corpului uman.

Cum ne ferim de infectiile urinare

Cel mai important pas atunci cand vrei sa te feresti de infectiile urinare, mai ales pe timpul verii, este o buna igiena locala. De asemenea, consumul unei cantitati mari de lichide, in special apa plata, dilueaza urina si te ajuta sa mictionezi mai des. In acest fel, bacteriile sunt eliminate din tractul urinar inainte ca infectia sa se instaleze, scrie Mayo Clinic.

Masurile de igiena care ne feresc de infectiile urinare

Cum mentionam si mai sus, igiena este cel mai important element atunci cand vrei sa pastrezi sanatatea tractului urinar. Astfel, pentru o ingrijire perfecta:

………………………………………..

Citeste mai departe Infectie urinara tratament naturist pe siteul AlternaMed. Afla totul despre usturoi, beneficii pentru sanatate. Face minuni pentru imunitate şi creier coral