News Flash:

Ingredientul care face carnea proaspata si... cancerigena

7 Martie 2016
754 Vizualizari | 1 Comentarii
carne
In Romania lui 2016, carnea nu se mai strica. Oricat de veche ar fi, ea se coloreaza cat ai clipi si devine, cel putin la aspect, proaspata, de parca ieri ar fi fost taiat porcul. Chimicalele sunt cele care transforma carnea si ce e mai grav e ca ele se gasesc in peste 90% din preparatele din carne de la noi.

Nitritul de sodiu
este de departe vedeta industriei carnii. Desi este foarte toxic si cancerigen, acest compus este folosit in mai tot ce iese de pe poarta fabricilor. Si nu numai. Comerciantii din piata il strecoara, din cand in cand, in carnea tocata veche, pentru a-i schimba culoarea. Nitritul de sodiu inroseste carnea si ii da un aspect de proaspat. Curios si poate neincrezator ca ai nostri negustori ar fi capabili de asa ceva, am testat cateva piete de carne sa vad daca acolo au auzit despre acest nitrit de sodiu. Sub acoperirea unui client, speriat de chimicalele din carne, am pus cateva intrebari-capcana celor din spatele galantarelor.

„Buna ziua, este proaspata carnea asta tocata?
Da!
N-are in ea conservanti, aditivi?
Nimic, absolut!”
Cuvantul vanzatoarei pare a fi garantia suprema pentru marfa pe care o vinde. La cat de sigura pare pe ea, ai crede ca habar nu are despre prafurile magice care pot transforma carnea. Si totusi... „Am auzit ca se mai baga... Nitrit de sodiu, sau ceva de genul... Da, se baga, cand e carnea veche. Eu nu pun! Oricum, se vede la fiert daca are, se ridica o spuma rosiatica deasupra apei!” Femeia stie cam tot ce trebuie in materie de masluire a carnii, dar se jura ca nu umbla cu prostii, cand vine vorba de calitate. Totusi, cei de la Asociatia pentru Protectia Consumatorului au descoperit ca aproape nu exista produs din carne din care nitritul de sodiu sa lipseasca. Este folosit cu precadere in preparatele tratate termic si chiar si in conserve, compusul chimic avand pe langa calitatile de colorant si unele de foarte bun conservant. Am vrut sa vad cu ochii mei daca acest compus este atat de “minunat” si poate transforma o carne veche intr-una de calitatea intai. Am cautat pe internet si am sunat la firmele care vand asa ceva. Aproape toti vanza-torii m-au refuzat. Unii pe motiv ca nu am fabrica de carne, altii ca nu dau la cantitati mici. Au fost totusi vanzatori care mi-au spus clar cat este de periculos nitritul.

„Nu pot, domnule, sa va dau. Este extrem de toxic si periculos daca nu stiti sa-l manevrati cum trebuie.”
Adica asta mancam noi.
Un praf toxic si cancerigen.
Statistica mondiala face o legatura serioasa intre 70% din cancerele de colon si compusii toxici din prepara-tele din carne. Si daca tot sunt pline de chimicale, produsele nu au nici valoare nutritiva. Unele mezeluri sunt fabricate din carcase si resturi de la animale, crean-du-se o pasta alba, mazgoasa, care in termeni de specialitate se numeste „noroi alb”.
Este stiut faptul ca nitritul de sodiu blocheaza si asimilarea vitaminei B6, precum si asimilarea calciului si poate duce de la dureri de cap, pana chiar la dereglarea celulara si aparitia unor tumori”. Conf. univ. Costel Stanciu, presedintele APC Romania
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

raluca  | #20169
Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Cautam persoane
care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber
sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de
carti electronice.
Necesita :
- calculator
- conexiune internet
- cunostiinte minime pc
- rabdare
- perseverenta
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei la
adresa de mail:
ralucacrynna@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0756 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017341 (s)