Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj are, începând de astăzi, un nou sediu, aflat tot în centrul orașului.

Pe lângă personalități din mediul administrativ, de afaceri și politic, la evenimentul de inaugurare a participat și  Înaltpreasfințitul Ierarh al Bisericii Ortodoxe, IPS Andrei Andreicuț, care a sfințit noul sediul al ISJ Cluj.

Noul sediu, de pe strada Argeş, trebuia inaugurat încă de acum trei ani. Proiectul a început în 2009, însă vestigiile arheologice și un scandal cu Biserica Reformată au ținut constructorii pe loc timp de trei ani.

Lucrările au început în 2012, însă antreprenorul Construdava a intrat în faliment înainte să ridice complet imobilul. Contractul care trebuia finalizat în 2016 a fost reziliat, iar în 2017 s-a desemnat un nou constructor: TCI.Finanțarea este asigurată integral de către Ministerul Educației. 

Proiectul prevede construirea sediului ISJ, care costă 10 milioane de lei, dar și o bază sportivă a Clubului Sportiv Școlar Viitorul, evaluată la 17 milioane. Până la momentul inaugurării noului sediu, ISJ funcționează într-un imobil închiriat în Piața Ștefan cel Mare nr. 4, cunoscut sub denumirea de “Clădirea roșie”.

 

coral