News Flash:

Instanta a decis: Cluj Arena, oficial in faliment din cauza datoriilor acumulate. Vezi hotararea judecatorilor

27 August 2017
1668 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7581 RON (-0.0003)
USD: 4.2268 RON (-0.0038)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cluj Arena

Tribunalul Comercial Cluj au decis in urma cu putin timp intrarea in procedura de faliment a societatii care administreaza stadionul Cluj Arena, din cauza imenselor datorii acumulate in ultimii ani.  In anul 2015 Primaria a emis o dispozitie de plata de aproape 15 milioane lei, pentru taxe si impozite locale neachitate, in urma unui control al Curtii de Conturi, arata publicatia Muzica Instantelor. Conform procedurii simplificate, lichidatorul trebuie sa stabileasca in urmatoarele 6 saptamani cauzele si persoanele carora le-ar fi imputabila falimentarea societatii.

Stabileste in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligatia de a depune la dosar in termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor si imprejurarilor ce au dus la aparitia starii de insolventa a debitoarei, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila

Debitoarea dizolvata nu mai poate administra societatea, are bocate conturile bancare si trebuie sa puna al dispozitia lichidatorului platile din ultimele 6 luni si transferurile patrimoniale din ultimii doi ani.

Stabileste in sarcina debitoarei obligatia de a pune la dispozitia lichidatorului judiciar provizoriu toate informatiile si documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea si averea sa, precum si lista cuprinzand platile efectuate in ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii si transferurile patrimoniale facute in cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. Creditorii pot anunta pana in luna octombrie datoriile pe care le are societatea fata de acestia, in caz contrar pierzand dreptul de a mai fi platiti, mai arata sursa citata.

Fixeaza termenul limita pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei la data de 06.10.2017, termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante la data de 16.10.2017 pentru depunerea contestatiilor fata de tabelul de creante, cu privire la creantele si drepturile trecute, sau, dupa caz, netrecute de lichidatorul judiciar in tabelul preliminar de creante, de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar de creante in BPI si termenul pentru solutionarea eventualelor contestatii si pentru definitivarea tabelului de creante la 08.11.2017.

Fixeaza termenul limita pentru depunerea de catre creditori a opozitiilor la hotararea de deschidere a procedurii pentru data de 27.10.2017, precum si termenul de solutionare a opozitiilor pentru data de 08.11.2017.

Solutia pe scurt:

Admite cererea debitoarei SC C.A. SA, si, in consecinta: Dispune deschiderea procedurii insolventei in forma simplificata impotriva debitoarei SC C. A. SA.Desemneaza in calitate de lichidator judiciar P. SPRL , care va indeplini atributiile prevazute de art. 63 din Legea nr. 85/2014, instrumentand prezenta procedura de faliment in forma simplificata pana la eventuala sa confirmare sau schimbare, in conditiile Legii nr. 85/2014.

Stabileste in favoarea lichidatorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1000 lei + eventual TVA plus un onorariu de succes de 5% + eventual TVA din sumele recuperate in cadrul procedurii, plafonat la suma de 3.000 lei + eventual TVA in ipoteza prevazuta de art. 100 alin. 1 lit. a din Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa.

Stabileste in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligatia de a depune la dosar in termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor si imprejurarilor ce au dus la aparitia starii de insolventa a debitoarei, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014. Dispune in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligatia de a efectua notificarile prevazute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014. Dispune in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligatia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, in termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitoarei.

Dispune dizolvarea debitoarei SC C. A. SA. Dispune desemnarea administratorului special in vederea reprezentarii intereselor asociatilor. Dispune comunicarea prezentei instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul debitoarei si tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi, aceasta din urma obligatie fiind in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu.

Stabileste in sarcina debitoarei obligatia de a pune la dispozitia lichidatorului judiciar provizoriu toate informatiile si documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea si averea sa, precum si lista cuprinzand platile efectuate in ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii si transferurile patrimoniale facute in cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara ordinul judecatorului sindic sau al lichidatorului judiciar sub sanctiunea prevazuta de art. 86 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, obligatia de notificare revenind lichidatorului judiciar provizoriu.

Fixeaza termenul limita pentru depunerea de catre creditori a opozitiilor la hotararea de deschidere a procedurii pentru data de 27.10.2017, precum si termenul de solutionare a opozitiilor pentru data de 08.11.2017. Fixeaza termenul limita pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei la data de 06.10.2017, termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante la data de 16.10.2017 pentru depunerea contestatiilor fata de tabelul de creante, cu privire la creantele si drepturile trecute, sau, dupa caz, netrecute de lichidatorul judiciar in tabelul preliminar de creante, de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar de creante in BPI si termenul pentru solutionarea eventualelor contestatii si pentru definitivarea tabelului de creante la 08.11.2017.

Dispune desfasurarea primei sedinte a adunarii creditorilor la sediul debitoarei, la data de 23.10.2017, ora 12:00. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei si indeplinirea celorlalte operatiuni de lichidare. Dispune in sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligatia de a depune lunar un raport cuprinzand descrierea modului in care si-a indeplinit atributiile, justificarea cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente in averea debitoarei, onorariul incasat, cu precizarea modalitatii de calcul al acestuia precum si, daca este cazul, stadiul efectuarii inventarierii, un extras al acestuia urmand a fi publicat de catre lichidatorul judiciar provizoriu in BPI. Stabileste termen de judecata pentru examinarea stadiului procedurii si solutionarea eventualelor opozitii, contestatii si pentru definitivarea tabelului preliminar de creante pentru data de 08.11.2017, sala 249, ora 8,00. Executorie.

Cu drept de apel in termen de 7 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Tribunalul Specializat Cluj.Pronuntata in sedinta publica din 23.08.2017.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj arena faliment datorii procedura insolventa stadion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032724 (s)