O arteră urbană din municipiul Turda care dă în intersecția cu strada Clujului va fi lărgită la patru benzi, printr-un proiect pe fonduri europene.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Turda, cu ajutorul căruia s-a reușit semnarea unui important contract cu finanțare europeană, prin intermediul căruia se vor asfalta toate arterele principale din urbe, are și câteva soluții în ceea ce privește fluidizarea traficului, mai ales în ceea ce privește ieșirea spre Cluj-Napoca, potrivit Turda News.

Astfel, Alexandru Ioan Cuza va fi transformată într-o stradă cu patru benzi, câte două pe fiecare sens de circulație, modernizarea/ asfaltarea urmând a se face până la intersecția cu strada Clujului, la ieșire din Turda, putându-se evita astfel zona Piața Basarabiei – strada Clujului, unde nu se permite lărgirea părții carosabile.

Pe mine ceea ce mă încântă este faptul că arterele principale ale orașului sunt prinse pe PMUD al Primăriei Turda, adică vor fi reabilitate pe bani europeni. Sunt prinse arterele principale cum ar fi și Cuza Vodă.

Cu strada Cuza Vodă noi vrem să realizăm o variantă de ieșire rapidă din oraș, pe patru benzi, începând de la intersecția de la Spitalul Municipal, până la ieșirea din Turda. Această arteră este foarte importantă și extrem de necesară în  imediata perspectivă. 

Așa cum am rezolvat și problema străzi Barițiu, așa ceva se va realiza și pe Cuza Vodă doar că aici, strada fiind mai lată, va permite circulația pe câte două benzi pe un sens astfel că autovehiculele vor putea părăsi mai rapid orașul”, a declarat primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

O altă arteră care va suferi transformări majore în urma implementării proiectului PMUD va fi strada 22 Decembrie 1989. Lucrările vor debuta în această primăvară și vor fi primele pe proiectul european prin intermediul căruia se vor asfalta sau moderniza toate arterele principale din oraș. Întregul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă poate fi consultat pe siteul Primăriei Turda.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral