În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 8 mai au fost aprobate 7 proiecte cu finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală de 66,5 mil EUR. Grădinița la standarde europene „Floare de Iris” și modernizarea și creșterea eficienței energetice pentru Colegiul Tehnic „Ana Aslan” sunt două dintre acestea.

Calitatea procesului educațional reprezintă cea mai sigură investiție pentru viitorul copiilor noștri. Educația timpurie și cea incluzivă și asigurarea unui proces educațional de calitate reprezintă o prioritate pentru municipalitatea clujeană.

Grădinița „Floare de Iris” va oferi facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități și condiții speciale pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor. Investiția presupune modernizarea și extinderea corpurilor de clădire pentru a crește capacitatea grădiniței la 400 de locuri, dotarea și echiparea acesteia cu infrastructura necesară pentru învățământul preșcolar.

Valoarea investiției se ridică la 1,9 milioane EUR.

Proiectul de modernizare a colegiului Ana Aslan vizează extinderea, modernizarea și dotarea acestuia la standarde europene. Colegiul va dispune de echipamente didactice și IT moderne, o nouă sală de sport.

De asemenea, facilitățile speciale pentru persoanele cu dizabilități asigură un proces educațional incluziv și accesibil. Prin instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS și amplasarea panourilor fotovoltaice și solare, colegiul Ana Aslan va deveni prima „școală verde” din Cluj-Napoca.

Valoarea totală a investiției este de 5,5 milioane EUR.

Informații suplimentare despre aceste două proiecte pot fi accesate pe website-ul primăriei:

coral