In prima parte a anului 2019, in gradina din spatele casei lui Ioan Cristian Ilinca din judetul Suceava au fost plantate seminte de canabis. La sfarsitul lui noiembrie 2019, inculpatul a recoltat cultura. Marfa urma sa ajunga in Irlanda, dupa un plan bine pus la punct.

Inculpatul a cumparat dintr-un magazin din Dumbraveni doua butoaie din plastic, unul de culoare albastra si unul alb, pe care le-a umplut cu branza, respectiv cu muraturi, scrie Monitorul de Suceava.

Butoaiele au fost duse cu un taxi la o firma de curierat din Suceava, unde au fost predate cu destinatia Irlanda. Spre ghinionul celor care au pus la cale acest plan, un angajat al firmei de curierat, in timp ce manevra butoiul alb cu muraturi, a observat in interior ceea ce parea a fi un pachet.

Omul a avut prezenta de spirit suficienta de a verifica in interior, moment in care a gasit pachetul suspect. De aici incolo au inceput verificarile amanuntite care au dus la descoperirea, in cele doua butoaie, a unui total de sapte pungi suspecte, vidate si sigilate, cu substanta vegetala de culoare verde.

coral