Resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul intrebarii existenta unei revolutii anticomuniste, platite cu jertfa de sange, pentru libertate si democratie, in Decembrie 1989, a declarat Klaus Iohannis, luni, la sedinta solemna a Parlamentului consacrata implinirii a 30 de ani de la Revolutie.

Presedintele a precizat ca oricine poate exprima opinii diferite referitoare la trecut, prezent sau viitor, dar aceasta libertate nu poate sa duca in derizoriu adevarul.

„Comunismul a reprezentat chintesenta raului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibila doar prin revolta din Decembrie 1989. Toti acei romani care s-au ridicat la lupta, incepand cu 16 Decembrie '89, mai intai in Timisoara si apoi in celelalte orase din tara, au avut credinta ca regimul care i-a aruncat in minciuna, intuneric si frica poate fi invins, iar democratia poate fi cucerita intr-un mod categoric.

Valorile pentru care ei au luptat sunt temelia societatii noastre, in care oricine poate exprima opinii diferite referitoare la trecut, prezent ori viitor. Aceasta libertate insa nu poate sa duca in
derizoriu adevarul! Niciun partid politic, niciun grup, nicio entitate si niciun roman nu au dreptul sa nege existenta acestui eveniment cardinal pentru devenirea democratica a Romaniei.

In calitate de Presedinte al Romaniei, resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul intrebarii existenta unei revolutii anticomuniste, platite cu jertfa de sange, pentru libertate si democratie, in Decembrie 1989”, a declarat Klaus Iohannis.

coral