News Flash:

IPS Andrei Andreicut a primit titlul de cetatean de onoare al Turzii

17 Noiembrie 2015
2111 Vizualizari | 3 Comentarii
IPS Andrei Andreicut
In cursul zilei de ieri, 15 noiembrie, alaturi de credinciosii adunati la Catedrala Ortodoxa din Turda, la initiativa Primarului Municipiului Turda - domnul Tudor Stefanie, a fost acordat titlul de cetatean de onoare Inaltpreasfintiei Sale Andrei Andreicut.

Felicitat de catre parintele Andrei Andreicut, domnul Primar a primit Diploma de Aleasa Cinstire, motiv pentru care, mai jos, redam cuvantul de multumire a executivului turdean: "Pentru activitatea intreprinsa in slujba Bisericii si a societatii, dar si pentru implicarea generoasa in lucrarea pastorala a Parohiei Turda I - Protopopiatul Turda, cu bucurie, am primit astazi, la ceas aniversar, Diploma de Aleasa Cinstire de la Inaltpreasfintia Sa Andrei Andreicut - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului, motiv pentru care tin sa ii multumesc si sa asigur intregul sobor bisericesc de sprijinul pe care dorim sa il oferim atat Bisericii cat si credinciosilor."

Mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului, Inaltpreasfintia Sa Andrei Andreicut este o personalitate complexa a epocii in care traim. A fost la inceput un adept al rigorii stiintelor exacte, fiind absolvent al Facultatii de Constructii, din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Apoi, a simtit chemarea divina si nevoia de a sluji numele Domnului, devenind, dupa terminarea studiilor teologice, in 1978, preot in Municipiul Turda.

"Aici, in urbea noastra, si-a dovedit, dincolo de alesul har divin, temeinicia de organizator amenajand o capela, careia i-a dat forma, rostul si sensul unei adevarate biserici. In acest lacas, a initiat un program sistematic de cateheze pentru tineri, adulti si varstnici, precum si numeroase actiuni cu caracter social.

Inaltpreasfintia Sa Andrei Andreicut s-a dovedit un ales om de litere, un intelectual subtil si elaborat, fiind autorul unor scrieri atat cu caracter teozofic, precum si cu semnificatii laice. Personalitatea domniei sale este intregita de o modestie si de o discretie proprii spiritelor alese.

Suntem onorati sa-i oferim Inaltpreasfintiei Sale Andrei Andreicut, ca semn al recunoasterii meritelor sale, atat ale celor bisericesti cat si ale celor laice, titul de cetatean de onoare al Municipiului Turda.", arata reprezentantii Primariei Turda.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Diploma(1)
tudor stefanie andrei andreicu primar andrei andreicut
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

andrei  | #17568
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!
Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar
(part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna!
Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber
sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara.
Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii,
solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre,
la una dintre adresele noastre de email:
andreiconstantin67@yahoo.com cu textul “info”
Elena  | #17577
Cum sa faci bani de acasa! Este GRATUIT, extrem de simplu si pentru toti cei care vor sa invete cum sa faci bani de acasa! Acesta este un curs online exceptional, cu care, total gratuit si pas cu pas, inveti in cateva zile cum sa faci bani acasa! Sigur te intereseaza! Cand vrei cu seriozitate sa castigi bani, cere detalii mai multe la adresa de email: patularuelena@yahoo.com
Raul  | #17596
Bani pe net rapid! Sistemul care iti garanteaza rezultate a fost lansat! Vrei sa castigi bani pe net rapid? Incepe acum sa folosesti cel mai revolutionar program de lucru la domiciliu! Castiga bani pe net rapid! Simplu, eficient si fara obligatii! Numai dupa ce te hotarasti cu maxima seriozitate, cere mai multe detalii la adresa de email: raul.gomoi@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030916 (s)