News Flash:

Isaac Newton a prezis sfarsitul lumii in anul 2060

18 Mai 2014
2936 Vizualizari | 0 Comentarii
Isaac Newton a fost unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai tuturor timpurilor. El s-a facut remarcat cu mai multe lucrari si descoperiri in domeniul fizicii. Una dintre teoriile sale se refera la refractia luminii, demonstrand ca o prisma de sticla poate descompune lumina alba intr-un spectru de culori si ca adaugarea unei lentile si a unei alte prisme poate recompune lumina alba.

Pe baza acestei descoperiri a construit un telescop cu reflexie, care a fost prezentat in 1671 la Royal Society. Newton a probat ca lumina este alcatuita din particule. Cercetarile ulterioare au demonstrat natura ondulatorie a luminii, pentru ca, mai tarziu, in mecanica cuantica sa se vorbeasca despre dualismul corpuscul-unda. De asemenea omul de stiinta a dezvoltat si teoria gravitatiei precum si diferite opere filosofice si religioase.

Pasiunea sa pentru religie l-a impins spre un studiu aprofundat asupra unor scrieri biblice. Nascut in secolul XVIII, Isaac Newton si-a demonstrat si talentul de vizionar, in momentul in urma unor calcule a prezis sfarsitul omenirii in anul 2060. Aceasta predictie este bazata pe cartea lui Daniel, una din cartile Bibliei. Calculele sale l-au facut sa gandeasca ca sfarsitul lumii va interveni la 1260 de ani dupa fondarea Sfantului Imperiu Roman in anul 800 dupa Iisus Christos.

Din aceasta simpla deducere, fizicianul, a constata ca sfarsitul lumii se va produce in anul 2060. Pentru a certifica credinta sa, Isaac Newton a lasat drept dovada o scrisoare in care explica cu exactitate modul sau de gandire, dar si cum a ajuns la aceasta concluzie.

Nu putem sa stim daca Isaac Newton a avut dreptate sau nu, dar cu siguranta ca viitorul o sa ne lumineze asupra acestei predictii atat de curajoase.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

isaac newton telescop reflexie royal society sfarsitul lumii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 23 queries | Mysql time :0.076555 (s)