Toti simtim dureri din cand in cand, si chiar daca durerea nu este atat de mare incat sa mergem la spital din cauza ei, si durerile slabe pot fi destul de deranjante. Ce faci cand ai o astfel de durere? Eu incerc sa evit medicamentele cat de mult pot. In zilele asta caut tratamente alternative pentru durere si l-am gasit pe acesta. E simplu, si nici macar nu trebuie sa cumperi ceva pentru a o incerca.

Este vorba despre acupunctura, ideea este ca urechiile contin o harta completa a corpului, inclusiv puncte de presiune care transmit semnale catre sistemul nervos central si catre intreg corpul.
Pe fiecare ureche exista 6 puncte specifice care sunt asociate cu durere si senzatia de disconfort intr-o anumita parte a corpului. Aplicand presiune in aceste puncte, puteti scapa de durere intr-un mod foarte simplu. Iata ce inseamna fiecare punct, conform imaginilor.

Spate și umeri:

Organe interne:

Încheieturi:

Sinusuri și gât:

Digestie, greață, tot ce ține de stomac:

Inimă și cap:

Deși încă nu se știe de ce acest tip de tratament alternativ chiar funcționează, se crede că asta se întâmplă fiindcă în acest fel corpul este stimulat să își elibereze în organism propriile substanțe care calmează durerea: endorfinele. coral