News Flash:

Italian de 59 de ani, urmarit la Gherla pentru evaziune fiscala. Nu platise constributiile pentru sanatate si somaj ale angajatilor

19 Decembrie 2014
858 Vizualizari | 1 Comentarii
Un cetatean italian, de 59 de ani, este cercetat de politisti pentru evaziune fiscala. Acesta ar fi retinut si nu ar fi virat catre bugetul de stat peste 55.000 de lei, reprezentand impozitele aferente veniturilor obtinute din drepturile salariale si contributiile pentru sanatate, somaj si pensie.

Totodata, barbatul ar fi sustras de sub sechestrul aplicat de organele fiscale bunuri mobile de circa 45.000 lei.

In urma cercetarilor efectuate de politisti de investigare criminalitatii economice din cadrul Politiei municipiului Gherla, s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de un cetatean italian, de 59 de ani, pentru evaziune fiscala, comisa prin stopaj la sursa.

Barbatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, respectiv in calitate de angajator, ar fi retinut de la angajati si nu ar fi virat catre bugetul de stat, in termenul legal, impozitele aferente veniturilor obtinute din drepturile salariale si contributiile pentru sanatate, somaj si pensie. Prejudiciul cauzat astfel, in perioada 2013-2014, este de aproximativ 55.000 de lei.

Totodata, in perioada 2013 – 2014, acesta ar fi cauzat un prejudiciu de circa 45.000 lei, prin instrainarea mai multor bunuri mobile ale firmei administrate. Anterior, bunurile au fost puse sub sechestru de catre organele fiscale si au fost lasate in custodia administratorului, in vederea acoperirii unor datorii catre bugetul de stat.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a barbatului, pentru comiterea infractiunilor de „evaziune fiscala”, fapta prevazuta de Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si „sustragere de sub sechestru”, fapta prevazuta de Codul penal.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

italian evaziune fiscala sanatate somaj pensie bunuri mobile politisti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 34 queries | Mysql time :0.062393 (s)