Presedintele Klaus Iohannis are o agenda incarcata, in aceasta perioada. Prins cu atributiile oficiale, dar si cu turneul pentru campania electorala, presedintele prefera sa se deplaseze cu un avion privat – conform stiripesurse.ro -, atat in tara, cat si in afara tarii.

Presedintele Klaus Iohannis a fost surprins in timp ce se imbarca la bordul unui avion privat. Trebuie mentionat ca avionul cu care Klaus Iohannis se va deplasa la Bruxelles nu este inregistrat in Romania. Conform informatiilor  obtinute de stiripesurse.ro, aeronava este inregistrata in Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40. Iohannis a ajuns din Cluj in Bucuresti in doar 40 de minute. Administratia Prezidentiala a inchiriat avionul pentru ca presedintele Romaniei sa se deplaseze, azi, in Belgia, avand programata – la ora 13:15 – o intalnire la Palatul Regal din Bruxelles, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor. De la ora 16:55, Klaus Iohannis va participa la deschiderea oficiala a Festivalului International de Arta Europalia.

Embraer Legacy 650

Aeronava este Embraer Legacy 650, iar firma care o detine are birou la Moscova si la Beijing. Ramane de vazut cum va argumenta Administratia Prezidentiala efectuarea zborului intern, precum si, mai ales, necesitatea lui. Aeronava respectiva a mai fost inmatriculata in SUA, iar acum este inmatriculata in Luxembourg:
 – SUA  – Operator Dalcam LLC (N912JC /N665PF) si Embraer Executiv  Aircraft (N665PF)
 – UK Operator – London Executiv Aviation (G-TCMC)
 – Luxemburg Operator – Global Jet Luxembourg

 

coral