News Flash:

Kovesi a cerut Camerei Deputatilor incuviintare pentru a-i putea aresta pe Nelu Oltean si Florin Teodorescu, acuzati de fapte de coruptie

28 Noiembrie 2015
1418 Vizualizari | 3 Comentarii
Ioan Oltean
Reprezentantii DNA anunta faptul ca procurorul sef Laura Codruta Kovesi l-a sesizat pe procurorul general al P.I.C.C.J pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a doi deputati, si anume a lui Florin Teodorescu,  la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), pentru infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si Ioan Oltean, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunile trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, la data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu alti inculpati care au facut parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta - Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat in cauza. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.

Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii.

Cele doua cereri de incuviintare a arestarii preventive au fost formulate avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Cererilor transmise le-au fost atasate referatele intocmite de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, impreuna cu dosarul cauzei, in copie certificata.

 

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ioan oltean catalin teodorecu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Slavila  | #18191
SA DE INAPOI ''SPAGA'' !
CASTIGURI SUPLIMENTARE
Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara si consta in publicarea de anunturi online, de la biroul de acasa. Venituri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), garantate prin contract, in functie de timpul alocat zilnic. Pentru detalii, INFO, la adresa de email: slavila.precup@yahoo.ro
claudia  | #18200
Oferte-Operator OnLine Concentreaza-te pe obiective ce pot fi atinse rapid si usor ,dar acorda atentie deplina si planului pe termen lung al afacerii! Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul personal.
Cerinte: -cunostinte minime PC
-necesar calculator
-conexiune internet
-varsta minima 18 ani
-rabdare
-seriozitate
Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala.
Program part-time/full-time . Cu perseverenta, 2-3 ore pe zi poti obtine progresiv cel putin 300 $ lunar sau chiar mai mult. Oferim si cerem seriozitate maxima. Va oferim detalii dupa ce trimiteti cuvantul INFO la adresa de email tu_y_eu@yahoo.com
tudor  | #18203
Ai un calculator si o retea de internet...? Eu am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara.
Pt informatii trimiteti textul ,,info” la adresa de email : pruteanu_tudorelflorin@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.046179 (s)