News Flash:

La Consiliul Judetean se stia inca din 2013 ca modernizarea pistei aeroportului era facuta fara autorizatie

15 Iulie 2014
1442 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7383 RON (0.0000)
USD: 4.2016 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Stiri de Cluj a publicat doua inregistrari care arata clar ca secretara judetului, arhitectul sef, dar si alti directori din Consiliul Judetean (CJ) Cluj stiau  inca de anul trecut ca la Aeroport se lucra fara autorizatie, desi in raportul lor sustin ca vina pentru neregulile din proiect apartin exclusiv celor de la institutia subordonata.
 

Raportul din 27 iunie 2014, privind investitia facuta la pista de 2.100 de metri a Aeroportului Cluj, arata ca pretul lucrarilor a crescut cu 48.8% si ca au fost nereguli grave.

Problema este ca semnatarii raportului stiau din 2013 care sunt problemele si ca se lucreaza fara autorizatie pentru realizarea parcarii pentru avioane.

Cei care au semnat raportul sunt: Simona Gaci, secretarul judetului, Claudiu Salanta, arhitectul sef, Simona Toader, director general, Mariana Ratiu, directorul executiv, si Dan Pop, director juridic in cadrul Consiliului Judetean Cluj.

Stiri de Cluj a primit doua inregistrari audio, care demonstreaza ca aceste persoane au fost la sedinte cu directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, unde acesta ii informa despre mersul contractului si despre faptul ca se lucra fara autorizatie. Chiar Mariana Ratiu recunostea pe o inregistrare ca este absurd sa faci o pista fara autorizatie, dar ca e ”Treaba lor!”.

Citeste si: Liberalul Mihai Seplecan va efectua astazi o vizita de lucru la Aeroportul International

”Contractul de lucrari, impreuna cu actele aditionale nr. 1 – 14, au fost transmise Consiliului Judetean Cluj prin adresa 12.640/2.08.2012, actele aditionale de la nr. 15 – 20 au fost transmise prin adresa nr. 812/15 ianuarie 2013, actul aditional nr. 21 a fost comunicat prin fax Consiliului Judetean, respectiv actul aditional nr. 22 a fost comunicat Consiliului Judetean prin doua adrese diferite, 14.081/25.07.2013 si 14.590/2.08.2013 (anexa 4).

Cu ocazia intocmirii prezentului raport, s-a constatat faptul ca actul aditional nr. 22 a fost comunicat Consiliului Judetean prin doua adrese diferite, 14.081/25.07.2013 si 14.590/2.08.2013 avand continut diferit, sub aspectul valorii actualizate a pretului contractului, respectiv al datei de incheiere”, se arata in raport la pagina 4.

In inregistrarea ajunsa in posesia Stiri de Cluj, directorul executiv Mariana Ratiu a cerut antedatarea acestui act aditional nr. 22, pe motiv ca il va da inapoi pentru refacere Aeroportului.

In aceeasi inregistrare, David Ciceo sustine ca firma Napoca Constructii a lucrat fara autorizatie la Aeroport la cererea presedintelui Horea Uioreanu si a vicepreseditelui Ioan Oleleu, ultimul este unul dintre cei care a cerut acum intocmirea acestui raport.

Mentionam un alt aspect important petrecut cu ocazia unei sedinte, desfasurate la sediul Consiliului Judetean Cluj la data de 25 iulie 2013, la care au participat domnul director David Ciceo si doamna director economic Corina Florian din partea R.A. Aeroportul International Cluj, respectiv doamna secretar al judetului Simona Gaci, doamna arhitect sef Sanda Oltean, domnul director executiv Dan Pop, doamna director executiv Mariana Ratiu. Cu acea ocazie s-au discutat aspecte legate de: autorizarea lucrarilor suplimentare, actele aditionale ale contractului de lucrari privind realizarea pistei de decolare aterizare. In mod repetat, domnul director general David Ciceo a facut afirmatii grave, in ceea ce priveste modalitatea de contractare, respectiv de executie a lucrarilor suplimentare pentru pista de decolare aterizare 3500 m Etapa 1. I s-a solicitat acestuia sa demonstreze prin inscrisuri cele afirmate. Aratam faptul ca, aceste afirmatii grave au fost aduse la cunostiinta domnilor presedinte si vicepresedinte”, conform aceluiasi document.

Citeste si: DHL, cea mai mare companie de curierat rapid din lume, opereaza de astazi de pe Aeroportul

Redam mai jos discutia inregistrata la sedinta din 25 iulie, la care au participat: Maraina Ratiu, Sanda Oltean, arhitectul sef al judetului de la acea data, Dan Pop, Simona Gaci, David Ciceo si Corina Florian:

David Ciceo: Au venit la Aeroport (n.red. costructorul) si au spus ca CJ Cluj ne plateste astazi.

Mariana Ratiu: Azi au venit de la buget sa ma intrebe suma, pentru ca … era bolnava, dar eu de unde sa stiu suma. L-am sunat pe domnul Serban si zice ”Stiu ca ati cazut de acord, plus ca vorbea de actul aditional 22 pentru actualizare”. Atunci am zis e 870, dupa care s-a cerut actul aditional, s-a cerut viza de legalitate, s-a cerut referat.

David Ciceo: La fel a fost. Cand le-am zis: ”Opriti-va si nu mai lucrati” mi-au spus ca au ordin de la Consiliul Judetean sa lucreze. Le-am dat in scris sa se opreasca, dar mi-au spus ca au ordin de la Consiliul Judetean sa lucreze.

Mariana Ratiu: Nu aveti contract.

David Ciceo. Nu avem pe alea noi. Alea noi sunt pe cuvantul Consiliului Judetean (lucrarile la parcarea pentru avioane). Noi am vrut sa opreasca. Alea sunt pe cuvantul Consiliului Judetean.

Mariana Ratiu: Stiti cum e: Verba volant. Zice cand ti-a zis. Zice n-am zis. Stiti cum e ti-o zis si n-am zis. Cum sa lucrezi la o pista, unde este vorba despre siguranta nationala fara autorizatie. Asta este deja aiurea.

David Ciceo: Au zis ca asa le-a dat ordin domnul Horea Uioreanu si domnul vicepresedinte Oleleu si ei asta fac.

Mariana Ratiu: Treaba lor!

In acelasi raport se vorbeste despre faptul ca nu exista acordul Consiliului Judetean Cluj pentru garatarea biletelor la ordin pentru plata lucrarilor la pista.

Citeste si: Taximetristii de la Aeroport, luati la ”puricat” de politisti

”NU EXISTA ACORDUL JUDETULUI CLUJ PRIVIND AVALIZAREA BILETELOR LA ORDIN

Responsabilitatea apartine Aeroportului International Cluj, caruia ii revenea obligatia sa se asigure ca ”modalitatea de plata va fi stabilita in concordanta cu prevederile HCJ 229/2013, cu respectarea conditiilor stabilite de autoritatea contractanta pe parcursul desfasurarii procedurii de achizitie publica aferente lucrarilor de realizare a obiectivului… precum si a dispozitiilor legale in vigoare, astfel incat sa nu se creeze un avantaj ofertantului/executantului, ulterior incheierii contratului”.

IN CAZUL NERESPECTARII PREVEDERILOR ENUNTATE, RASPUNDEREA PENTRU BLOCAREA INTREGII ACTIVITATI A AEROPORTULUI, PENTRU EVENTUALELE PREJUDICII CE VOR DECURGE DIN ACESTEA, REVINE CONDUCERII AEROPORTULUI INTERNATIONAL CLUJ SI NU CONSILIULUI

JUDETEAN CLUJ”, se arata in raport.

Culmea o alta inregistrare audio din 28 august 2013, dintr-o sedinta la care au participat Horea Uioreanu, Ioan Petran, Simona Tatomir, Ioan Bene, Dan Serban, Calin Costan, Doru Axinte si David Ciceo, sefii Consiliului Judetean Cluj transmit conducerii Aeroportului Cluj ca aceste bilete la ordin vor fi garantate, asa cum s-a mai facut si in alte cazuri.

Simona Tatomir semneaza acum raportul prin care se spune ca nu exista acordul CJ Cluj pentru aceste bilete la ordin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

consiliul judetean cluj aeroport autorizatie david ciceo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 23 queries | Mysql time :0.060229 (s)