NTT DATA Romania a anunţat inaugurarea oficială a laboratorului de inovaţie INNU18. Evenimentul marchează o nouă etapă de referinţă în angajamentul companiei de a investi în România. Acesta a fost amenajat ca un spaţiu de explorare de noi soluții, în care nevoile de business ale clienţilor pot primi răspunsuri concrete din partea specialiștilor NTT DATA Romania. Noul laborator va contribui semnificativ la creşterea eforturilor de cercetare şi dezvoltare în domeniul IT în România.

INNU18 oferă clienţilor un cadru specific pentru explorarea inovației prin ateliere și evenimente. Tehnologii avansate din NTT DATA Romania, NTT DATAGroup și NTT Group vor fi împărtășite pentru a demonstra competențele tehnologice ale companiei și pentru a crea noi oportunități de afaceri.

Inovaţia a devenit în zilele noastre un concept tot mai sofisticat, aparent accesibil numai unui grup restrâns de specialiști, ingineri sau informaticieni. Pentru a evolua, societatea noastră are nevoie de o altă abordare a conceptului de inovaţie. Este nevoie de un efort integrat, comun de inovaţie socială. Inovaţia socială, comunitară este la îndemână fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi, în propriul ecosistem, avem şansa de a inova, de a crea ceva nou, de a îmbunătăţi modul de a realiza lucrurile. Laboratorul de inovaţie al NTT DATA Romania “INNU18”,  este un demers al micro-grupului social reprezentat de angajaţii noştri. Suntem însă pregătiţi în a pune la dispoziţie acest laborator şi altor oameni tineri, dornici să inoveze şi să fie implicaţi în demersul general al inovaţiei comunitare.” A declarant Dr. Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Salut proiectul companiei NTT DATA Romania de a investi într-un spațiu de inovare și, mai ales, de a-l face accesibil comunității, pentru că acest demers este în acord cu eforturile pe care administrația le susține în ultimii ani, de a încuraja inovarea deschisă, dezvoltarea locală în ecosistem, prin abordări participative și deschise schimbării. Clujul are un viitor în măsura în care continuă să încurajeze funcționarea acestui ecosistem local și să potențeze talentele pe care le are în toate domeniile. Împreună vom găsi întotdeauna soluții la probleme, care vor fi mai rapide, mai ieftine și mai bune, decât cele pe care le putem obține separat. După cum știm, schimbarea este inevitabilă, asumarea ca aceasta să aducă comunității noastre progresul, însă, este opțională. Alături de companii care investesc în Cluj și mai ales în dezvoltarea omenilor săi, această optiune este viitorul. NTT DATA Romania aduce viitorul la Cluj acum.” a declarat primarul Emil Boc.

Digitalizarea a schimbat deja societatea. În contextul unei evoluții tehnologice continue, aceasta va fi supusă la o adevărată revoluție structurală care va schimba modelele de afaceri existente și care le va duce la un nou nivel. Pentru a lua decizii optime în afaceri, este esențial ca liderii să identifice și să înțeleagă schimbările viitoare și să determine cea mai bună traiectorie către sustenabilitate.

Grupul NTT DATA continuă să investească în cercetare și dezvoltare de servicii și produse utilizând tehnologii axate pe AI și IoT.

Inaugurarea noului laborator INNU18 a avut loc în prezenţa: Dr. Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca, Yo Honma, President & CEO, NTT DATA, Keiichiro Yanagi, Senior Executive Vice President and Representative Director, NTT DATA, Toshi Fujiwara, Senior Executive Vice President and Representative Director, NTT DATA și Ken Tsuchihashi, Chairman of Board, NTT DATA EMEA.

Despre NTT DATA Romania

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe având o echipă de peste 1.700 de specialiști în România și Serbia, specialiști care activează pe proiecte diverse în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector, Retail, Transportation & Logistics.

Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii precum: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură etc.

NTT DATA  – Trusted Global Innovator face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) 

la nivel global, cu peste 283.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT. La nivel global, NTT DATA se clasează în top 10* companii de servicii IT.* Source: Gartner, "Market Share: IT Services, 2017" published on June 11, 2018

Pentru mai multe informații accesați www.nttdata.ro

  coral