News Flash:

Leacuri din gradina: CASTRAVETELE

2 Septembrie 2014
485 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingredient aproape nelipsit din salate, datorita gustului sau inviorator, castravetele este combinatia unica de nutrienti ce ne ajuta sa ne mentinem hidratati si sa scapam de toxine.

Castravetele (Cucumis sativus) este o planta legumicola din familia Cucurbitaceae, care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben si pe cel verde etc., si este cultivat, in prezent, pe scara larga.

Provine din India, fiind cultivat de cel putin 3.000 de ani, in Asia de vest. In Europa, a ajuns in timpul Imperiului Roman. Sunt cronici din secolul al IX-lea, din Franta, care amintesc de cultivarea castravetelui. La noi, el este cultivat de peste 2.500 de ani, fiind folosit si in tratamente naturiste, datorita proprietatilor sale curative.

Citeste si: Mararul si patrunjelul previn cancerul. Iata si alte plante care lupta cu aceasta boala crunta

Se cultiva in numeroase varietati, datorita diversitatii fructelor. Cateva varietati de castravete sunt partenocarpice, rezultand fructe fara seminte, de obicei crescute in sere, unde polenizarea prin insecte este eliminata, reducandu-le potentialul calitativ. In Europa, sunt preferate soiurile de castravete care pot produce seminte si care necesita polenizare.

Castravetele este cules cand are culoarea verde si poate fi consumat crud sau murat. Gustul deosebit si multiplele intrebuintari pe care le are in gastronomie, alaturi de eliminarea prin murare a unei componente cam indigeste a formei crude, fac din castravetele murat o piesa de rezistenta a alimentatiei umane, in special alaturi de produse din carne, in sezonul rece.

Citeste si: Secretele dietei mediteraneene: de ce sunt atat de sanatosi cretanii

Castravetele contine multi nutrienti, carbohidrati, zahar, fibre solubile si insolubile, sodiu, vitamine, minerale, acizi grasi, aminoacizi, precum si alte substante. In fruntea listei substantelor nutritive din castravete, se afla cucurbitacina, lignanii si flavonoidele.

Contine 96,5% apa, ceea ce il face sa aiba proprietati drenante. Totodata, este foarte sarac in calorii, nu contine grasimi, ci o cantitate foarte mica de substante proteice.

Citeste si: Mananca sanatos! Cea mai buna alternativa la cartofii prajiti in ulei

castravetele cucumis sativus cucurbitaceae india polenizare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011507 (s)