News Flash:

Lista alimentelor ce ne pot imbolnavi

21 Iunie 2015
594 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente
Cercetatorii americani au alcatuit recent o lista de alimente care pot duce la boli de origine alimentara. La unele dintre acestea, cum ar fi fructele, nici nu ne-am fi asteptat.

Un amestec de fructe de padure congelate a imbolnavit 30 de oameni, ceea ce a facut ca Food and Drug Administration din SUA sa faca investigatii serioase. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceste fructe pot sa produca intr-adevar imbolnaviri. Dar cele mai periculoase produse care pot cauza boli de origine alimentara raman cele din carne si lactatele.

Multe din astfel de boli sunt greu de studiat si diagnosticat, fiindca oamenii rareori merg la medic sa se trateze. Bolile de origine alimentara pot produce de la crampe usoare de stomac si diaree, pana la probleme grave, cum ar fi insuficienta renala sau chiar moartea. Cele mai periculoase alimente sunt carnea de vita si carnea de pui, avand in vedere nu numarul de imbolnaviri, ci posibila gravitate a acestora. În fiecare an, unu din sase americani (sau 48 de milioane de oameni) sufera de o boala de origine alimentara. Mai mult de 120.000 sunt internati in spital si 3.000 mor din aceasta cauza.

Iata lista alimentelor care au dus la imbolnaviri in ultimii 13 ani:

Fructele de padure - capsune, zmeura, mure - au cauzat 25 de focare de infectie si 3.300 cazuri de imbolnavire din anii 1990 pana in prezent.

Germenii de grau - o sursa de imbolnavire in SUA din anii 1990.

Tomatele - boala cea mai asociata cu tomatele este infectarea cu Salmonella (bacteria patogena care produce intoxicatii alimentare), bacterie vinovata de jumatate din bolile de origine alimentara.

Înghetata - vinovata de aproape 75 de focare de infectie cu Salmonella si stafilococi din 1990.

Branzeturile - au dus la 83 focare de infectie si la imbolnavirea a mii de oameni.

Cartofii - au fost asociati cu 108 focare de infectie care au imbolnavit 3.600 de oameni in ultimii 13 ani.

Stridiile - responsabile de circa 2.000 de cazuri de imbolnavire. Bolile sunt cauzate de Norovirus si Vibrio, agenti patogeni mortali.

Tonul - asociat cu 268 de focare de infectie in ultimii 13 ani, care au dus la 2.300 de cazuri de imbolnavire de scombroida si 1.000 de cazuri de infectare cu Norovirus si intoxicatii cu Salmonella.

Ouale - asociate cu 352 de focare de infectie care au dus la peste 11.000 de cazuri de imbolnavire din 1990 pana in 2006.

Frunzele verzi - au cauzat 363 de focare de infectii

Carnatii - au provocat 54 de focare de infectie si 823 de imbolnaviri pe parcursul a 12 ani de studiu.

Sunca - a provocat 49 de focare de infectie si 1.094 cazuri de imbolnavire pe parcursul a 12 ani de cercetare.

Nugget de pui - au provocat 37 de focare de infectie si 203 cazuri de imbolnavire.

Carnea de vita - a provocat 92 de focare de infectie cu 2.470 de imbolnaviri.

Carnea de porc - 129 de focare de infectie si 2.262 de cazuri de imbolnavire in 12 ani.

Carnea procesata - 59 de focare de infectie, 1.515 cazuri de imbolnavire in 12 ani.

Carnea de pui - 452 de focare de infectie, 6.896 cazuri de imbolnavire in 12 ani.
sursa: click.ro

cercetatorii americani boli origine alimentara
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0952 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018112 (s)

loading...