Primăria și Consiliul Local din Tureni au sărbătorit într-un mod inedit venirea verii, spre bucuria locuitorilor comunei, organizând în perioada 31 mai – 2 iunie un frumos concurs de pescuit, la locația “Casa părăsită” din Mărtinești.

Chiar dacă a fost vorba despre o veritabilă competiție de pescuit, în concurs fiind înscrise nu mai puțin de 14 echipe, cuvântul de ordine al evenimentului a fost buna dispoziție și socializarea între competitori, care au avut ocazia de a petrece două zile minunate împreună.

Început de vineri, orele 10:00, când a avut loc ședința tehnică și tragerile la sorți, concursul a durat până în cursul zilei de duminică, 2 iunie, când cei mai buni sau  „norocoși” pescari au fost răsplătiți cu premii și medalii.

Astfel, în ordine capturilor, echipele câștigătoare au fost:

Cu 22,10 kg de peste prins, echipa care s-a situat pe locul 1 a fost formată din Niculiciu Cristian Florin, Niculiciu Alexandra Ramona și Niculiciu Andrei Marius. Pe lângă medalii, diploma și cupă, aceștia au fost recompensați și cu o husă pentru trei bețe de pescuit.

Pe locul al doilea ca număr de kilograme de pește capturat s-a situat echipa formată din Dragoste Dorin, Sandru Bogdan și Mitruțiu Claudiu, cu 18,77 kg, care au primit , de asemenea, cupe și medații de participare, precum și un scaun de pescuit, iar pe locul al treilea s-a situt echipa formată din Finta Ioan și Finta Ianos, cu 16,98 kg de pește prins, echipa premiată, de asemenea.

Captura concursului a fost reușită de către pescarii Crișan Aurel Călin și Vig Cristian, cu un crap de 4,8 kg.

Premierea câștigătorilor a fost marcată și de un frumos moment artistic, ansamblul local Izvorașul Tureniului asigurând atmofera de sărbătoare, deschisă cu moment special de dans popular.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Tureni, nu i-au uitat și pe cei mici, aniversații weekend-ului, și le-au pregătit numeroase surprize, cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Copilului.

Astfel, în timp ce adulții se întreceau la concursul de pescuit, copiii Tureniului au fost răsfățați cu cu diverse activități de distracție, având instalate în zonă tobogane, trambuline, discuri și praștii, dar și jocuri creative.

Într-un final, toți cei mici au fost premiați cu medalii și baloane, fiind adevărații sărbătoriți ai evenimentului organizat de către administrația din Tureni.

 

  coral