Antena 1 a realizat serialul “Mangalita”, unde umorul predomina, la fel ca in “Las Fierbinti”. Pro TV-ul a primit o lovitura dura de la trustul concurent, un actor a plecat de la “Las Fierbinti” pentru a juca in Mangalita.

In rolul de primar din ”Mangalita”, rol principal, il vom regasi pe Teodor Corban, care si-a lasat mustata dupa ce a evoluat in proiectul de cursa lunga ”Ai nostri” de la PRO TV, unde era sef de clan mafiot.

In cei mai bine de 20 de ani de actorie, viata lui Corban s-a impartit in mod egal intre scena Teatrului National ”Vasile Alecsandri” din Iasi si platourile de filmare. In anul 2006, actorul a calcat pe covorul rosu de la Cannes, dupa ce a jucat dumnezeieste rolul lui Virgil Jderescu, liderul unui post de televiziune local, in filmul ”A fost sau n-a fost”, in regia lui Corneliu Porumboiu. Actorul a dezvaluit ca nu va uita niciodata povestea de atunci.

Ce este de fapt Mangalita?

Desi, in film, Mangalita este un orasel, numele “mangalitei” vine de fapt de la o rasa scumpa de porc cu blana, poreclit si “uleiul de masline cu patru picioare”. Rasa de porc domestic Mangalita este de provenienta sarba si maghiara. Ea este protejata de lege in Ungaria si considerata ca facand parte din patrimoniul national maghiar.

Porcul de Mangalita, candva o rasa foarte raspandita in zona Transilvaniei, a fost cam uitat de catre fermierii romani. Ungurii insa au intuit potentialul acestei rase, iar acum sunt printre cei mai mari exportatori din lume de jambon de Mangalita; pretul fiind de aproximativ 200 lei pe kilogram.

coral