Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că pe drumul județean 161E Buza – Feldioara – Hodaie au demarat și se află în plină desfășurare lucrări de întreținere ce au drept principal scop asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță.

Este vizat, astfel, un tronson în lungime de peste 17 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 8+000 și 25+024.

Lucrările constau în plombări, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și cosirea vegetației din vecinătatea căii de rulare.

De asemenea, pe un sector în lungime de peste 9 kilometri, începând de la kilometrul 16+000 și până la kilometrul 25+024, lucrările de întreținere se vor finaliza cu așternere de covor asfaltic.

În această fază, lucrările se desfășoară pe raza localității Feldioara și constau în așternerea stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării. Până în acest moment a fost așternut stratul de balast stabilizat pe un sector în lungime de 3 kilometri, pe ambele sensuri de circulație și pe încă un kilometru, pe un sens de circulație.

Importanța lucrărilor de întreținere a drumului județean 161E e dată de faptul că  acesta asigură o legătură rapidă şi facilă cu drumul judeţean DJ 109C şi, mai departe, cu drumul național DN 16.

coral