Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi locuitorilor din zonă faptul că lucrările de modernizare și reabilitare pe sectorul de drum Lot 1 – DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”, se derulează în ritm susținut, profitând și de condițiile meteorologice extrem de favorabile din această perioadă.

Astfel, în această etapă a lucrărilor, a fost turnat primul strat de asfalt pe două sectoare de drum însumând aproximativ 14 kilometri, după cum urmează: un sector în lungime de peste 7,5 kilometri, de la joncțiunea cu drumul județean DJ 109A Vultureni pe direcția Borșa, și un sector de drum în lungime de peste 6 kilometri care tranzitează, practic, comuna Borșa.

Între aceste două sectoare, pe un sector în lungime de 1,1 kilometri, se execută lucrări complexe de refacere a fundației drumului și a sistemului rutier datorate tasărilor și stării inițiale a căii de rulare.

De asemenea, pe raza localităților Vultureni și Borșa au fost executate lucrări la poduri, podețe și căi de acces betonate la proprietăți, șanțuri, fundații adâncite de parapet, etc.

 

coral