Ramona Sacarin, mama adoptiva a fetitei din Baia de Arama, rupe tacerea despre imaginile controversate care au facut inconjurul Romaniei. Femeia sustine ca totul este rezultatul unui comportament impus de familia in grija careia se afla in Romania, care ar fi invatat-o cum sa refuze sa plece.

Femeia, care locuieste in New York alaturi de sotul ei, Gabriel Sacarin, sustine ca scenele socante au fost singurul mod prin care a putut sa o aduca acasa pe Sorina, care era detinuta ilegal de doua luni.

„Ce s-a intamplat vineri era nenecesar, dar nu se putea altfel. E rezultatul unei luni intregi in care noi, ca parinti, am incercat sa ne recuperam copilul. Nu cred ca exista usi la care sa nu fi batut pentru a incerca sa recuperam un copil retinut ilegal. Era singura modalitate sa se stopeze acest abuz emotional la care era supus, spunandu-i-se ca parintii lui o sa-i faca nu stiu ce rau”, a spus Ramona Sacarin, la Digi24.

Mai mult, femeia sustine ca familia din Romania a adus pana si un executor judecatoresc, care ar fi invatat-o pe Sorina cum sa se comporte atunci cand venea timpul sa plece.

„Aceste imagini au venit dupa nenumarate incercari ale autoritatilor de a o lua. I s-a spus zilnic ca noi suntem americanii care au venit sa o rapeasca pentru organe. Bineinteles ca nu avea cum sa doreasca sa plece din curtea aia. Mi-a povestit Sorina ca o invatau cum sa se comporte de fiecare data in prezenta noastra. Au adus pana si un executor judecatoresc care o invata despre cum sa refuze sa plece din casa”, a mai explicat Ramona Sacarin.

coral