„Ei nu iau in calcul decat o pista, ca fetele sunt moarte. Asta a fost ultimul cuvant al dansei, al doamnei Hossu, ca sunt probe”, a declarat Monica Melencu, dupa ce a fost primita in audienta de procurorul sef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu.

Bunicul Luizei ameninta cu greva foamei. „Pentru mine e clar, fetele nu sunt moarte si nu ma las pana nu se merge si pe varianta asta. Eu va anunt aici si acum ca intru in greva foamei. Merg in Piata Constitutiei si intru in greva foamei”, a declarat bunicul Luizei Melencu, la iesirea de la DIICOT.

Rudele Luizei Melencu protestat marti la Bucuresti in fata sediului DIICOT. Cu totii cer dreptate in cazul Caracal. Mai mult, mama Luizei a anuntat ca intra in greva foamei. Dupa doua ore de protest, mama Luizei si unul dintre avocatii ei au fost primiti in audienta de procurorul sef interimar al al DIICOT, Giorgiana Hosu. Familia Luizei e disperata, vrea doar sa afle ce s-a intamplat cu fata.

Decizia familiei Luizei vine dupa scandalul de luni de la audieri cand avocatii familie Melencu au anuntat ca au fost amenintati de Gheorghe Dinca la audierea de la IGPR. Aparatorul familiei Melencu, Tonel Pop, a povestit, la Romania TV, ca Gheorghe Dinca ar fi sarit sa-l bata si ca l-ar fi intrebat daca are copii, fete, acestea vor fi violate.  Scena s-ar fi petrecut de fata cu procurorii si politistii, care se amuzau, acuza Tonel Pop.

„Gheorghe Dinca s-a inflamat pentru ca colega mea a atras atentia procurorului ca nu considera normal sa nu se citeasca declaratia si pur si simplu sa semneze declaratia. I-au facut semn lui Dinca, avea o regie facuta, si Dinca a sarit la noi. (…) Lucrurile au fost foarte grave, le vom consemna in plangere penala impotriva procurorilor si a lui Dinca. Nu au vrut sa intervina, l-au lasat sa isi faca numarul.

Era clar ca vorbisera cu el. O sa cer protectie pentru copii. A fost amenintata si colega mea, ceva ce nu isi poate imagina nimeni. Sunt socat, nu am cuvinte. (…) Gheorghe Dinca ne-a intrebat daca avem fete sa fie violate, de fata cu procurorii si acestia se amuzau.

Voi face noi plangeri penale, nu am ajuns sa ma ameninte Dinca, sa ma intrebe daca am fete si procurorii sa se amuze. Facem apel la presedinte si premier sa ne primeasca in audienta”, a declarat avocatul Tonel Pop, la Romania TV.

„Au facut o declaratie de trei randuri in care au spus ca Dinca isi recunoaste declaratia din arest. Acum doar au mai citit declaratia din calculator, au semnat ca Dinca isi sustine declaratia. Asa ceva nu s-a mai pomenit, sa vii cu scrieri din penitenciar si sa ti le faca drept declarartie.

Inainte sa deschida camera ne-au amenintat, au refuzat sa ia atitudine si apoi Dinca a sarit la mine si a spus ca sunt sobolan si ma termina. M-a intrebat daca am copii, cine are fete o sa fie violate. Procurorii il incurajau prin mimica”, a declarat avocatul Tonel Pop, la Romania TV.

coral