News Flash:

Mamaliguta ingrasa? - Vezi ce zice nutritionistul

22 Mai 2013
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! Specialistul in nutritie sustine ca porumbul ajuta chiar in procesul de slabire. Preparat termic, acesta ajuta la intensificarea arderilor. Iata explicatiile specialistului nutritionistului.

PROPRIETATILE PORUMBULUI:
Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc.

• prin vitamina E pe care o contine, este un puternic antioxidant si protejeaza impotriva artritei, avand totodata si proprietati anti-aging;
fibrele porumbului previn constipatia si cancerul colorectal;
• Beta-criptoxantina din porumb previne cancerul pulmonar;
• porumbul ajuta la scaderea colesterolului total, imbunatateste memoria si functiile cognitive;
• porumbul este un bun diuretic si, consumat regulat, poate preveni retentia de apa in organism;
• porumbul actioneaza foarte bine in: litiaza renala, cistita cronica, ateroscleroza, avitaminoza, nevroza, obezitate, gastrita, ulcer si chiar tulburari sexuale.

De ce PORUMB?
Deoarece pe langa proprietatile prezentate mai sus, antioxidantii continuti de porumb au un rol foarte important in protejarea vederii, incetinind procesul de degradare al acesteia care intervine odata cu varsta.

STIATI CA:
- Porumbul provine din America Centrala. In Mexic au fost gasiti stiuleti de porumb mai vechi de 5.600 de ani?
- Previne dementa, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si cancerul?
- 150 g porumb acopera 25% din cantitatea necesara de vitamina B1 pentru un adult?
- Boabele fierte de porumb protejeaza inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos?

Iata reteta de “mamaliguta surpriza”
INGREDIENTE:
400-450 g mamaliga mai moale (se cantareste gata preparata)
250 g branza burduf
10-15 g unt
6-7 fire de ceapa verde tocate marunt
1 legatura marar tocat marunt

Se amesteca toate ingredientele bine, se pun intr-o tava si se dau la cuptorul preincalzit la 150°C pana cand capata o crusta (aproximativ 10-15 min). Optional, se poate servi cu crema de iaurt sau cu salata de muraturi sau de ceapa rosie. Aceasta combinatie este fascinanta si va sfatuiesc sa nu pierdeti nici cel mai mic detaliu din ingrediente. Se serveste calda fie la dejun, fie la cina. Este un fel principal satios, foarte gustos si consistent.

Sursa: wowbiz.ro

amidon albumine vitamine fier fosfor potasiu cupru magneziu zinc artritei
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013230 (s)

loading...