News Flash:

MASA DE CRACIUN: Cat costa meniul traditional de sarbatori

20 Decembrie 2013
5295 Vizualizari | 0 Comentarii
Meniul pentru masa de Craciun poate costa pana la 500 de lei, suma fiind de cel putin 370 de lei daca se prefera preparate traditionale, in timp ce o masa mai usoara, fara porc, scoate din buzunar minimum 220 de lei.

O masa traditionala de Craciun - care cuprinde toba, caltabos, sunca, carnati, lebar, branza, oua umplute, salata de boeuf, piftie de porc, sarmale, friptura, cozonac si o prajitura - poate costa o familie intre 370 si 500 de lei.

Astfel, pentru aperitivul traditional, costurile ajung pana la 100 de lei, din care se pot cumpara 500 grame de toba (intre 10 si 15 lei), caltabos (opt lei), sunca (intre 16 si 20 de lei), carnati (intre 15 si 30 de lei), lebar (sapte lei) si 200 de grame de telemea (20 de lei).

Pentru o portie de 10 oua umplute se adauga 20 de lei, iar o portie de salata boeuf poate costa pana la 40 de lei (1,9 lei un kilogram de morcovi, 2 lei un kilogram de cartofi, 3,5 lei jumatate de kilogram de radacina de patrunjel si jumatate de pastarnac, 7 lei o cutie de mazare si intre 20 si 23 de lei un kilogram de piept de pui).

Pentru piftia de porc ar trebui alocat un buget de 30 de lei , iar sarmalele si carnea pentru friptura adauga in costul total 70-80 de lei.

Orice masa traditionala de Craciun include si cozonac, acesta putand fi cumparat cu 7,89 de lei, produs de o firma romaneasca, dar si cu 91,25 de lei, pentru unul ceva mai mare, produs de o firma italiana.

Daca desertul se completeaza cu o prajitura, facuta in casa sau cumparata, costul meniului poate creste cu 30-40 de lei.

Bautura pentru masa de Craciun urca si ea costul meniului. Acesta poate, astfel, chiar sa depaseasca 500 de lei, avand in vedere ca o sticla de palinca se vinde la preturi cuprinse intre 38 si 85 de lei, iar o sticla de vin poate fi cumparata cu sume cuprinse incepand cu 10 lei.

Un meniu mai usor poate costa intre 220 si 400 de lei, in functie de produsele alese si de marci.

Daca un astfel de meniu cuprinde icre, acestea pot fi cumparate cu preturi cuprinse intre doi lei, in cazul unei salate simple, si 47 de lei, daca se aleg icrele de somon.

Pentru branza mozzarela se poate plati pana la 20 de lei, o bucata de cascaval de 500 de grame costa intre 20 si 36 de lei, iar 200 de grame de banza feta - 20 de lei. Daca la aperitiv se adauga si preparat din muschi, pretul acestuia variaza intre 30 de lei, in cazul celui tiganesc, si 67 de lei pe kilogram, daca este ales de vita, uscat.

Daca meniul de Craciun include si o salata de telina cu piept de pui, costul total creste cu 26 de lei.

Pentru o portie de piftie de curcan, cei interesati trebuie sa scoata din buzunar 35 de lei, la care se poate adauga o friptura de pui - intre 25 si 30 de lei.

Un cozonac si o sticla de vin cresc costul total al meniului, in varianta "light" a acestuia, cu o suma intre 20 si 100 de lei.

sursa:obiectiv.info

masa traditionala
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1436 (s) | 24 queries | Mysql time :0.052125 (s)

loading...