News Flash:

Medicament natural cu performante greu de egalat. Vindeca ficatul si plamanii, regleaza metabolismul

11 Septembrie 2014
655 Vizualizari | 0 Comentarii
Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.

“Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru, citat de Ziarul de Cluj.ro. Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.

Citeste si: Mararul si patrunjelul previn cancerul. Iata si alte plante care lupta cu aceasta boala crunta

Cum se administreaza

Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.

Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).

Citeste si: Secretele dietei mediteraneene: de ce sunt atat de sanatosi cretanii

Bine de stiut

Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol.

Exista apicultori care pacalesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializeaza ca fiind capaceala. Dar capaceala are calitati terapeutice superioare in comparatie cu fagurii de miere.

Din pacate, din lipsa de informatie, miraculosul medicament, realizat in farmacia stupului, este mai putin consumat de populatie. Nici apicultorii nu stiu toti ce comoara au si, uneori, ceara cu miere obtinuta dupa indepartarea capacelor  este intrebuintata fara a-i da mare importanta. Sunt specisti care, cunocand valoarea acestui produs, in aparenta secundar, spun ca merita sa ai stupi si sa-i inmultesti doar pentru a recolta acest produs.

capaceala fagure sigileaza fagurele antibiotic conservant miere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016872 (s)

loading...