Ministerul Educatiei anunta ca mediile elevilor pentru anul in curs vor fi incheiate cu doar doua note, potrivit unui comunicat al Ministerului.

“Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note, carora li se adauga nota din teza, acolo unde este cazul”, mentioneaza ministerul.

“In contextul informatiilor detinute pana in prezent privind evolutia pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar in decursul lunii iunie. In functie de evolutia pandemiei de coronavirus, aceste masuri pot suferi modificari,” potrivit ministerului, scrie edupedu.ro.

Anisie: Chiar si in scenariile cele mai sumbre noi vom incheia anul scolar 2019-2020

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, spune ca este exclusa posibilitatea ca anul scolar sa fie inghetat. "In orice situatie, chiar si in scenariile cele mai sumbre, in orice situatie noi vom incheia anul scolar 2019-2020", declara ministrul, care precizeaza ca elevii care nu au deja cele doua note necesare incheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note dupa reluarea cursurilor.

"In orice situatie, chiar si in scenariile cele mai sumbre, in orice situatie noi vom incheia anul scolar 2019-2020”, a afirmat Monica Anisie intr-un interviu acordat marti Digi 24.

Aceasta a precizat ca, daca exista decalaje intre cunostintele acumulate de elevi in perioada in care se fac cursuri de acasa, Ministerul Educatiei va avea in vedere pentru anul scolar urmator "un set de recomandari pentru profesori in asa fel incat sa fie o perioada de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat in aceasta perioada”.

coral