News Flash:

Meseria de Ospatar, profitabila in orice sezon... nu doar vara

8 August 2014
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
In plin sezon estival, cum terasele si-au deschis portile cum cererea de ospatari a crescut semnificativ. Desi este considerata o meserie deloc usoara, chiar migaloasa am putea spune, aceasta ofera nenumarate satisfactii si un venit frumusel celor care stiu cum sa abordeze clientii.

De altfel, o slujba temporara in diferite spa-uri, pub-uri, hoteluri sau cafenele, ori chiar pe malul marii poate fi extrem de atractiva, mai ales ca se poate combina munca cu distractia. Insa cu totii stim ca nimanui nu-i place sa fie servit de o persoana plictisita, care are o mutra acra si o atitudine negativa. Asadar, daca sunteti o persoana optimista, cu zambetul pe buze, caruia ii place sa vada clientul multumit, va adaptati la orice situatie si cunoasteti cel putin o limba straina aveti oportunitatea de a va inscrie la cursul de Ospatar organizat de Centrului de Instruire Tabula din Tirgu-Mures.

In timp, toate aceste calitati va pot ajuta sa fiti promovat ca sef de sala. Oricine se poate inscrie la acest curs, sustine directorul ONG-ului muresean, Laszlo Tunde:

“Ne adresam atat persoanelor care lucreaza in domeniu, cat si celor interesati de a practica aceasta meserie frumoasa si eleganta. In cadrul acestui curs veti invata cum sa aveti o postura dreapta, sa utilizati si sa aranjati materialele auxiliare folosite in aceasta activitate si mai ales cum sa obtineti acea indemanare, una dintre principalele calitati ale unui bun ospatar”

Pe langa preluarea comenzilor, ospatarul sau chelnerul trebuie sa cunoasca si meniul restaurantului pentru a le putea recomanda clientilor diferite preparate de mancare sau bauturi. Tot el este cel care aranjeaza sau debaraseaza masa, iar la final intocmeste si incaseaza nota de plata. Cu rabdare si multa munca puteti obtine in lunile de vara venituri semnificative si asta deoarece bacsisul poate depasi salariul de 2-3 ori. Si asta nu e tot. Urmand cursul de la Tirgu-Mures nu veti obtine doar experienta ci si o diploma acreditata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, certificat recunoscut atat in tara cat si in statele membre ale Uniunii Europene.  Instruirea are loc dupa-masa sau in weekend, iar durata cursului este de 5 luni. Este vorba despre 2 luni teorie si 3 luni practica in unitati specializate. Detalii pe www.atab.ro

sezon estival ospatari spa pub hoteluri cafenele malul marii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032725 (s)