News Flash:

Metode simple de a-ti proteja ficatul

12 Iulie 2013
725 Vizualizari | 0 Comentarii
Ficatul este o glanda anexa a tubului digestiv si indeplineste functii importante pentru sanatatea noastra, cum ar fi faptul ca participa la procesele metabolice, ajuta la detoxificarea organismului (toxinele acumulate sunt eliminate), lupta impotriva infectiilor si opreste sangerarea si produce bila (fierea), pe care o directioneaza prin canalele hepatice in vezica biliara, de unde este trimisa, atunci cand este nevoie, prin canalul coledoc (canal excretor principal al pancreasului) in intestin (duoden) si ajuta la usurarea digestiei grasimilor alimentare, datorita acizilor biliari.

 Ce puteti face pentru a va pastra ficatul sanatos:
-         Evitati orice fel de mancare la care banuiti ca ati putea fi intolerant sau alte substante despre care stiti ca afecteaza in mod negativ organismul, precum: alcool in exces, cofeina, tutun, medicamente cu efect puternic asupra ficatului si a stomacului, mancaruri grele (mezeluri, carne grasa, alimente uleioase).

-         Mestecati bine mancarea pentru a ajuta la eliberarea enzimelor si a usura digestia.

-         Consumati din plin alimente care contin acid folic (spanac, stevie, fasole, mazare, linte, galbenus de ou), flavonoide (struguri rosii, mure negre, cirese negre, coacaze negre, prune), magneziu (spanac, fasole, grau, busuioc, patrunjel, nuci, migdale), fier, sulfat de seleniu si vitamine din complexul B: 2,3,6 si 12, deoarece toxicitatea in organism poate fi cauzata de deficienta de nutrienti de care ficatul are nevoie pentru detoxifiere. Bazati-va pe salate, fasole, sucuri proaspete, cartofi gatiti cu putin ulei de masline, nuci, seminte, iaurt.

-         Includeti anghinarea si cicoarea in regimul zilnic. Plantele amare sunt un adevarat balsam pentru ficat si ar trebui sa primeze in hrana dumneavoastra. Anghinarea, cicoarea, sparanghelul ar trebui consumate zilnic. De asemenea, de folos pot fi telina, varza, laptuca, patrunjelul, sfecla rosie, ridichea neagra, merele, prunele si strugurii. Acestea au proprietati hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare si stimuleaza functia ficatului.
De asemenea, puteti tine cura cu sucuri prospete de cruditati din legume si fructe, pana la un litru pe zi. Foarte bune sunt si curele cu suc de orz verde (50 ml de trei ori pe zi), cu suc de aloe vera (50 ml de trei ori pe zi), cu pulbere de armurariu (o lingurita de trei ori pe zi), cu argila, cu decoct de anghinare, cu suc de lamaie, cu suc de patrunjel si cu apa magnetizata si argint coloidal.

-         Consumati alimente bogate in antioxidanti: contati pe mecanismele naturale de detoxifiere cum ar fi broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles si produsele din soia. Nutrientii care imbunatatesc sistemul nostru imunitar sunt: vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, zinc si magneziu. Aceste substante nutritive sunt puternic antioxidante, capabile sa opreasca radicalii liberi care afecteaza tesuturile.

-         Nu folositi antibiotice decat daca este absolut necesar. Acestea pot distruge bacteriile utile din intestin, care elimina toxinele.

-         Beti suficienta apa

-         Faceti miscare, aceasta va duce la cresterea activitatii limfatice, facand corpul sa transpire si sa genereze mai multa urina, ceea ce incurajeaza activitatea ficatului si stimuleaza intestinul sa scape de toxine. Cele mai recomandate sunt exercitiile fizice usoare, inotul, ciclismul sau mersul pe jos.

-         Evitati excesul de sare si zahar. Folositi, in schimb, ierburi proaspete, piper, ardei iute si suc de lamaie pentru a intensifica aroma alimentelor. Prea mult zahar nu este sanatos pentru nimeni, dar ii afecteaza cu atat mai mult pe cei cu un sistem imunitar deficitar.

-         Odihniti-va 7-8 ore pe noapte
sursa: doctorulzilei.ro

ficatul glanda detoxificarea organismului bila vezica biliara
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010800 (s)

loading...