News Flash:

Milionarul Sorin Dan construieste blocuri de 12 etaje in zona de case, spre disperarea vecinilor care urmaresc cu neputinta buldozerele

1 Iunie 2015
1804 Vizualizari | 8 Comentarii
sorin dan
In zona strazilor Calea Turzii-Mozart-Mikszath Kalman-Plaiuri s-a inceput constructia a zece imobile. Anuntul cu datele obiectivului asigura trecatorii ca cinci dintre ele vor avea un regim de inaltime P+12, iar celelalte cinci P+5.

Chiar si asa, spre nemultumirea locuitorilor din zona, terenul pe care urmeaza sa se ridice cele zece blocuri se afla intr-o zona de case unde regimul de inaltime al constructiilor ar trebui sa fie cu mult sub cei 28 de metri aprobati de Primaria Cluj-Napoca. Proaspatul dezvoltator imobiliar, Sorin Dan, a obtinut insa autorizatiile de construire fara nicio problema, iar lucrarile au demarat efectiv. Aprobarea a fost data de consilierii locali tocmai la sfarsitul anului trecut, cu ocazia votarii PUG-ului.Surse demne de increde vin sa confirme ca ilegalitatile si abuzurile in cazul acestui proiect imobiliar sunt departe de a se termina. De intrat in legalitate nici vorba.

Recent, aceeasi locuitori revoltati au aflat ca incalcarile flagrante de lege pe care le comite dezvoltatorul imobiliar Sorin Dan, evident in cardasie cu autoritatile locale si cele de control, va culmina cu una de neimaginat. Anuntul cu datele obiectivului a ramas neschimbat, insa acesta nu reflecta ceea ce urmeaza sa confirme o realitate viitoare. Cele cinci blocuri cu regimul de inaltime P+12 vor „dospi", la momentul potrivit, pana la regimul de inaltime P+24!!! Practic, un regim de inaltime oricum depasit, va fi dublat.

„Am aflat ca, de fapt, cinci blocuri vor fi de S+P+24 etaje! Sursele fiind echipa de avocati pe care dorim, locuitorii din zona, sa-i angajam pentru a contesta regimul de inaltime al acestor cladiri. Noi nu vrem sa oprim construirea acestor blocuri, ci sa contestam regimul de inaltime intr-o zona veche de case. Dar, din tacerea autoritatilor tindem sa credem ca acest investitor are sustinerea consilierilor locali si nu il poate opri nimeni in finalizarea acestor obiective", a declarat un grup de rezidenti ai cartierului Andrei Muresanu, decisi sa opreasca ilegalitatile si abuzuri in acest caz.


Se pare ca Inspectia de Stat in Constructii a facut o vizita pe santier. Efectele vizite, insa, nu se vad, asa cum, desi gornistul.ro a mai scris despre acest subiect, nici Primaria Cluj-Napoca nu a luat vreo masura.

Problemele la acest nou proiect imobiliar au aparut inca din prima zi. Potrivit specialistilor, in cazul unui ansamblu imobiliar de o asemenea amploare, se impune obligativitatea realizarii unui numar de cinci cai de acces la lucrare. In fapt, exista o singura cale de acces, din str. Plaiuri. Strada Plaiuri a fost modernizata de Primaria Cluj-Napoca si dimensionata pentru trafic usor si nu pentru trafic greu, cu autobasculante de 20-30 de tone care au inceput sa treaca zilnic cu material din excavatii si materiale de constructii.

Oamenii au protestat ca, in urma traficului neintrerupt al autovehiculelor de mare tonaj, prin transmiterea de vibratii, au inceput sa apara fisuri, crapaturi sau alte forme de degradare ale caselor din zona. Totodata, sunt afectate si restul strazilor din cartier care au acelasi regim de utilizare, fiind dimensionate pentru trafic usor sau trafic semigreu ocazional sau exceptional.

„Gata, s-a terminat cu una dintre cele mai vechi si linistite zone de case din Cluj-Napoca. Pe Sorin Dan, pe cei din Primaria Cluj-Napoca, pe cei din Consiliul local nu ii intereseaza nicio norma urbanistica. Nici regimul de inaltime, nici distrugerea retelei stradale si, implicit, a retelelor de canalizare, apa, gaz, pentru modernizarea carora Primaria a cheltuit milioane de euro. Bani luati din buzunarele contribuabililor. Iar pentru repararea si intretinerea lor va trebui ca aceeasi contribuabili sa scoata alti bani din aceleasi buzunare. Probabil, majorand taxe", a declarat un rezident din zona.

Potrivit Forbes, averea lui Sorin Dan este situata la 9-10 milioane de euro.Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

1_(1)
terenul primaria cluj-napoca sorin dan ilegalitatile abuzurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050234 (s)