Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania au avut intalniri cu reprezentantii companiei producatoare a Euthyrox, avand in vedere lipsa medicamentului de pe piata.

La finalul discutiei, Ministerul Sanatatii a transmis ca, in 13/14 aprilie 2020, vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg si 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

”Avand in vedere disponibilitatea scazuta a medicamentului Euthyrox pe piata din Romania, la solicitarea ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania au avut intalniri cu reprezentantii companiei producatoare, cu distribuitorii en-gros si reprezentantii Colegiului National al Farmacistilor. Astfel, compania producatoare a anuntat ca, in depozitele din Romania au fost aduse in data de 31 martie 2020, un numar de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite”, a transmis, miercuri, Ministerul Sanatatii.

 Sursa citata a precizat ca, in 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg si 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

”Ministerul Sanatatii face un apel catre pacienti pentru a nu face stocuri de medicamente si a nu le utiliza fara acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sanatatii multumeste Colegiului Farmacistilor din Romania pentru colaborare si adreseaza rugamintea catre farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentarii documentelor medicale”, a mai transmis Ministerul Sanatatii.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacientii cu afectiuni tiroidiene.

coral