News Flash:

Ministrul de Externe, vizita in Israel: Ce va discuta cu premierul Netanyahu

19 Octombrie 2015
610 Vizualizari | 0 Comentarii
Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Israel, unde se va intalni cu prim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe Benjamin Netanyahu.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, in programul vizitei mai sunt prevazute intrevederi cu presedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, cu ministrul pentru Egalitatea de sanse si cetatenii seniori, Gila Gamliel, cu ministrul pentru Imigratie si Absorbtie, Zeev Elkin, cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Tzipi Hotovely, cu membri ai Cabinetului israelian cu atributii pe linie de securitate, precum si cu Isaac Herzog, presedintele Partidului Muncii si liderul opozitiei din Knesset.

"Convorbirile se vor axa pe consolidarea relatiilor politico-diplomatice si pe diversificarea cooperarii economice si sectoriale, mai ales in domenii precum: investitii, energie, turism, agricultura, cercetare si dezvoltare, cultura si educatie, sanatate. O atentie particulara va fi acordata problematicii combaterii antisemitismului si promovarii educatiei pe aceasta linie", arata MAE.

Alte teme de discutie sunt aspecte ale cooperarii in cadrul institutiilor multilaterale, opinii cu privire la problemele internationale de interes major si la evolutiile regionale, mai ales perspectivele Procesului de Pace in Orientul Mijlociu, respectiv situatia din Siria.

Aurescu se va intalni si cu cercetatori ai Muzeului Memorial Yad Vashem si cu membri ai comunitatii israelienilor originari din Romania.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

yuli-yoel edelstein mae
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1094 (s) | 22 queries | Mysql time :0.021962 (s)