Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat marti, dupa o intalnire de lucru cu reprezentantii Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, ca se va implica personal pentru a le transmite angajatorilor ca exista disponibilitate din partea persoanelor cu dizabilitati pentru a se integra pe piata muncii.

”Am discutat despre nevoia de a incuraja pe piata muncii activitatea si deschiderea angajatorilor fata de persoanele cu dizabilitati. E o chestiune de atitudine. Ma voi implica personal in a le transmite un semnal angajatorilor ca exista disponibilitate, seriozitate, dorinta din partea persoanelor cu dizabilitati. Totul este sa li se dea o sansa. Daca nu incercam sa ne schimbam atitudinea si continuam sa punem o eticheta pe aceste persoane, cu siguranta, vom dicuta la nesfarsit in semniarii despre ce bine ar fi ca persoanele cu dizabilitati sa lucreze.

Ei isi doresc, cu un sprijin adecvat, care poate fi mai intens la inceput, dar poate scadea in timp. Un mic sprijin, dar mai ales cu o schimbare de atitudine, persoanele cu dizabilitati pot incepe sa lucreze, pot sa capete demnitatea pe care o cer. Cer sa fie tratati cu demnitate, sa li se dea o sansa si nu este deloc imposibil”, a declarat Violeta Alexandru.

Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati este marcata in fiecare an la 3 decembrie.

coral