Lucururile privind modul de acordare al voucherelor de vacanta se schimba putin, incepand de anul viitor. Vor fi introduse voucherele ce vor putea fi folosite in afara sezonului de varf, mai exact, in perioadele aprilie – mai si octombrie – noiembrie.

Aceste vouchere vor avea o valoare mai mare decat a celor acordate pentru restul anului, angajatii avand posibiliatetea de a opta pentru una din cele doua variante.

In perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, angajatii pot beneficia de vouchere de vacanta cu o valoare de 1.450 lei – ce pot fi folosite in perioada sezonului de varf – si vouchere cu o valoare de 2.080 lei – ce vor putea fi folosite in extra-sezon.

Angajatii trebuie sa isi exprime optiunea in scris cu privire la tipul de vouchere pe care-l doresc , pana la data de 1 noiembrie a fiecarui an.

Sigur, unitatile care vor incalca aceasta prevedere legala si vor accepta vouchere extra-sezon, in alta perioada decat sezonului de varf si invers, vor fi sanctionate cu amenzi de peste 50.000 lei si li se va interzice dreptul de a accepta vouchere de vacanta, timp de doi ani.

Cat despre voucherele de vacanta acordate angajatilor din sistemul public, primul ministru Ludovic Orban a anuntat ca noul Guvern nu va renunta la acordarea lor: „Decizia Guvernului este aceea de a mentine voucherele de vacanta”.

coral