Monica Tatoiu a fost invitata in cadrul unei emisiuni tv, unde a vorbit despre credinta si smerenie, cu ocazia vizitei istorice a Papei Francisc in Romania. 

„Occidentul unde bisericile sunt goale si unde in Franta 900 de biserici catolice sunt distruse, nu ne poate da o lectie de religie. Noi, spre deosebire de greci sau rusi, avem o componenta ecumenica. Papa Ioan Paul al II-lea a spus ca suntem Gradina Maicii Domnului. Eu am crescut in casa Mitropolitului Banatului si am invatat de la el despre ecumenism. Imi dadea exemplu ca tata ne iubeste la fel pe mine si fratele meu. Daca era slujba la catolici intram, dar ma rugam si la ortodocsi”, a spus Monica Tatoiu, la Rai Da Buni 

„Am o problema cu moscheele, cu religiile in care femeile sunt dispretuite. Eu nu le am cu biserica o relatie foarte buna. Ne indreptam spre declin, in Occident oamenii nu cred in nimic. Craciunul este o sarbatoare consumerista”, a mai spus Monica Tatoiu la tv. 

Papa Francisc continua vizita oficiala in Romania, dupa o prima zi incarcata, in Bucuresti, incheiata cu o ploaie torentiala. Suveranul Pontif este astazi la Sumuleu-Ciuc, unde va oficia Sfanta Liturghie, in fata a zeci de mii de credinciosi. De la Sumuleu, liderul Bisericii Catolice merge la Iasi. 

coral