Viorica Moise, una dintre victimele tragediei din Ialomita, a fost inmormantata mai devreme, iar motivul pentru care rudele au decis sa faca acest lucru este socant. In casa si curtea locuintei in care s-a plimbat pana de curand femeia s-au petrecut scene cutremuratoare… lacrimi, strigate de durere si dor…

Motivul socant pentru care Viorica Moise a fost inmormantata cu o zi mai devreme

Viorica Moise era vaduva si, potrivit marturisirilor unui apropiat, Maya, Andreea, Cosmin si Danut erau comorile sale. In urma cu doua zile, femeia care era iubita si respectata de toata lumea a fost pe ultimul drum. Toate acestea s-au intamplat, desi, initial, s-a anuntat ca toate cele opt femei care si-au pierdut viata in carnagiul din Ialomita, dar si soferul microbuzului vor fi inmormantati azi, 8 octombrie. Explicatia? Ieri, 7 octombrie, Viorica Moise ar fi implinit 50 de ani, iar copiii nu au vrut sa fie coborata in pamant de ziua ei. Cu o ora inainte de a fi dusa la biserica, pentru slujba de inmormantare, in fata casei sale erau stransi aproape toti satenii din Munteni-Buzau.

Primarul Florin Stan locuieste in satul indoliat de o viata, dar nu a trait si nu a auzit niciodata de o asa mare tragedie in 50 de ani. “A mai fost o tragedie, dar nu asa de mare acum zeci de ani, cand in aceeasi zi s-au inecat trei oameni intr-un lac de aici. Dar acum depaseste orice imaginatie. In total 15 copii au ramas orfani de mama”, a povestit edilul localitatii, relateaza click.ro.

Rudele Vioricai Moise au sfasiat inimile tuturor celor prezenti cand au inceput sa o jeleasca. Un alt moment emotionant a fost acela in care sicriul a fost scos din casa si urcat intr-o camioneta, pentru ca motorul a refuzat sa porneasca, conform sursei citata mai sus. Cosmin si Danut, baietii victimei, au plans in hohote, iar surorile Vioricai erau prabusite pe cosciug… preotii au avut si ei ochii in lacrimi.

Astazi vor fi inmormantate celelalte opt victime din Munteni-Buzau pentru care se va oficia o slujba comuna la care sunt asteptati sa participe mii de oameni din toate localitatile invecinate.

coral