News Flash:

Muzeul de istorie Turda a inregistrat anul trecut o crestere a numarului de vizitatori cu 20%

13 Ianuarie 2016
1038 Vizualizari | 2 Comentarii
Muzeul de Istorie Turda
In anul 2015 Muzeul de Istorie Turda a inregistrat o crestere a numarului de vizitatori cu peste 20% fata de anii precedenti. Activitatile desfasurate si inaugurarea expozitiei de baza de arheologie romana in toamna anului trecut au sporit interesul fata de muzeu. Cu toate acestea, dupa 14 ani in care muzeul a fost inchis, iesind astfel din constiinta consumatorilor de cultura, este necesara o promovare mult mai intensa.

De curand, la intrarea in Salina Turda s-a amenajat o mini expozitie insotita de un amplu material explicativ, pentru promovarea patrimoniul cultural expus la muzeu si pentru atragerea numarului impresionant de vizitatori de la Salina Turda spre centrul istoric al orasului.

Pe langa obiectele expuse - lampase folosite pentru iluminat si topoare pentru taiat sarea - vizitatorii salinei vor avea prilejul sa descopere ca Muzeul de Istorie Turda functioneaza in fosta Casa a Camarii de Sare.

Cladirea sobra cu etaj, una dintre cele mai reprezentative constructii civile medievale din Turda, construita in secolul al XV-lea si extinsa in timpul principelui Transilvaniei Sigismund Báthory, a servit ca resedința princiara in timpul dietelor, fara a-si pierde functionalitatea originala - cea de casa a camarii de sare. Aflata sub administratia trezoreriei regale, camara de sare din Turda a fost cea mai importanta dintre camarile din Transilvania (Dej, Sic, Cojocna si Ocna Sibiului).

Cei interesati sa lectureze rubrica STIATI CA vor afla ca in vechime, una dintre formele timpurii de remuneratie era sarea, iar termenul de salariu este un imprumut din limba latina salarium: „suma de bani pentru cumpararea sarii", produs care in perioada romana era dat soldatilor si slujbasilor. De asemenea, vor afla ce salariu avea Comitele Casei Camarii din Turda, sau care era plata unui taietor de sare si care erau preturile produselor la mijlocul secolului al XVI-lea.

Proiectul s-a realizat cu sprijinul conducerii Salinei Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din tara.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Promovare_Muzeu_la_Salina
salina turda turda salinei turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Alex  | #19237
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: xalyanempire@yahoo.com
Munca  | #19252
Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email: cirjeleanunadea@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.049101 (s)