Fosta mare gimnasta Nadia Comaneci a acordat un interviu in presa din Canada in care a vorbit despre Bianca Andreescu, jucatoarea sustinuta intens de romani in ultima perioada.

Nadia le-a spus canadienilor ca o considera romanca pe Bianca Andreescu, fapt ce i-a fost intarit si mai puternic in momentul in care sportiva le-a adresat un mesaj fanilor, in limba romana, la ceremonia de premiere de la Indian Wells.

"Suntem mandri pentru ca este romanca. Uitati-va la numarul urias de fani romani pe care ii are si la felul in care a vorbit cu poporul roman in limba romana. Ce va spune asta? Acela a fost momentul care a intarit ceea ce am stiut de-a lungul timpului: Bianca e de-a noastra!

Am fost atat de fericita ca a facut asta. Nu stiu cat vorbeste in limba romana cu familia ei, insa faptul ca s-a intors la radacinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul roman", a spus Nadia Comaneci, intr-un interviu pentru The Star.

Apoi, Nadia a mentionat ca Bianca a devenit noua sa favorita din tenisul feminin, pe care o urmareste la fiecare meci.

"Nu imi amintesc sa mai fi vazut doua steaguri pe stadion pentru o singura persoana in acelasi timp. Este uimitor felul in care sportul poate sa uneasca oamenii. I-am si spus sotului meu ca pana acum era o singura jucatoare pentru care ma trezeam la 2-3 dimineata pentru a ma uita la meciurile sale, Simona Halep. Acum mai am una. O cheama Bianca", a adaugat Nadia Comaneci.

Bianca Andreescu a inceput tenisul in Romania, dar apoi s-a mutat in Canada alaturi de parintii sai. Ea a fost sprijinita intens de Federatia de Tenis din Canada si reprezinta aceasta tara in competitiile internationale.

coral