Neurochirurgia clujeană a împlinit o vârstă frumoasă. Anul acesta s-a împlinit 70 de ani de la începuturile acestei specialități medicale la Cluj-Napoca. La ceas aniversar s-a propus o incursiune în istoria locală a acestei discipline medicale ce s-a făcut remarcată în timp atât pe plan național cât și internațional prin specialiștii care au activat de-a -lungul timpului la Cluj.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj video participanților la Simpozionul omagial ”70 de ani de Neurochirurgie Clujeană”, desfășurat în Aula "Iuliu Hațieganu" a Universității de Medicină și Farmacie. Astfel, edilul le-a mulțumit medicilor pentru profesionalismul și empatia cu care își tratează pacienții și a subliniat faptul că sectorul medical este fundamental pentru dezvoltarea orașului nostru.

La acest moment aniversar primarul a transmis, de asemenea, recunoștința comunității clujene pentru toate generațiile de profesioniști care au contribuit la dezvoltarea acestei ramuri a medicinei pe parcursul anilor. În acest context, Emil Boc reamintește unul dintre mesajele marelui Iuliu Hațieganu: „Medicina este știință și conștiință încălzite de iubire faţă de oameni”.

Prin experiența acumulată, Clinica de Neurochirurgie din Cluj a devenit un centru de referință pe plan național și european, iar Primăria Cluj-Napoca va continua să ofere suport tuturor demersurilor pentru îmbunătățirea serviciilor medicale ale Clinicii de Neurochirurgie și dezvoltarea acestui sector performant al medicinei clujene.

Mai multe informații, AICI.

coral