News Flash:

New York Times despre ciorba de burta romaneasca: Daca a fost vreodata un fel de mancare creat pentru...

30 Ianuarie 2014
3067 Vizualizari | 0 Comentarii
"Daca a fost vreodata un fel de mancare creat pentru refacerea puterilor dupa schi, acesta este ciorba de burta romaneasca", scrie un popular blog afiliat New York Times. "O supa bogata, omniprezenta si ieftina", adauga Seth Kugel, autorul blogului, citat de cluj.travel.

Sub numele "Frugal Traveler", Seth calatoreste in toata lumea cu buget redus si isi povesteste aventurile pe site-ul celebrului ziar american. El a vizitat recent Transilvania, intr-o excursie in care a incercat sa evite raportarea la Dracula. A vizitat Brasovul, Sighisoara, Biertan, Copsa Mare, Castelul Bran si Pelesul si s-a aratat incantat in mod special de Sighisoara si Castelul Peles, dar si de produsele culinare locale, printre care ciorba de burta.

Citeste si: Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca mananci MAMALIGA

Totusi, Sighisoara a fost revelatia calatoriei. „Sunt foarte pretentios cand vine vorba despre orase medievale inconjurate de ziduri”, scrie Seth Kugel, care a criticat de-a lungul vremii orase ca Dubrovnik sau Eze, ca nefiind altceva decat „piese de muzeu lustruite”.

"Dar, spre deosebire de acele locuri (si e adevarat ceea ce se spune in ghiduri), Sighisoara este cu adevarat un oras medieval viu. Casele, datand din secolele 16-18, sunt in mare parte inca locuite. Cand m-am oprit intr-un loc numit Medieval Cafe pentru o bautura calda de iarna din coacaze negre, am putut auzi copiii care se joaca in curtea scolii vecine”, noteaza scriitorul de travel.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

schi seth kugel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012160 (s)