Noaptea mintii in California! Un asa zis preot, slujea de trei ani intr-o biserica din California. Pe numele lui, Ilie Iulian Vasile, se deghizase in preot si timp de trei ani incasa sume constitente pentru munca depusa.  "Parintele" Vasile era preotul parohiei romanesti de 3 ani si primea o leafa lunara de 3.000 de dolari.

Politia Romana avea emis un mandat european de arestare
Politia Romana avea emis un mandat european de arestare pentru Ilie Iulian Vasile, acesta fiind deja condamnat la 10 ani de inchisoare. "Se sustrage de la executarea pedepsei de 10 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de "inselaciune". Pe numele persoanei urmarite a fost emis Mandat European de Arestare", se precizeaza pe site-ul Politiei Romane.  Contactata de reporterii Observator, Mitropolia precizeaza ca Ilie Iulian Vasile nu are vreo legatura cu Episcopia sau Eparhia Iasilor.

Infractor in Romania, preot in Statele Unite
Credinciosii parohiei romanesti din California, au aflat cu stupoare ca preotul care slujeste de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de inchisoare cu executare in Romania. 

"Primea 3.000 de dolari salariu in fiecare luna, de la parohie", precizeaza credinciosii.
Dupa dezvaluire, "parintele" Vasile a disparut din nou
Iulian Vasile Ilie a facut parte dintr-o grupare infractionala condusa de Teodor Coman, intitulat si „regele mansardelor“, acesta din urma fiind condamnat la 14 ani de inchisoare cu executare.

Procurorii DNA au demonstrat ca infractorii au pacalit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei.
Iulian Vasile Ilie era directorul de vanzari si facea presiuni pe cumparatori sa dea banii in avans, apoi se facea nevazut si nu mai raspundea la telefoane.

coral