News Flash:

Noua cladire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa intra in linie dreapta

7 Octombrie 2016
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
Spital boli psihice Borsa

Edificarea noii cladiri a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa, unitate sanitara preluata de Consiliul Judetean Cluj in anul 2010, a intrat in linie dreapta, stadiul lucrarilor de construire fiind in acest moment de aproximativ 90%. Aceasta investitie in cuantum de cca. 9,1 milioane de lei, finantata integral din bugetul Consiliului Judetean Cluj, are rolul de a prelua o parte din functionalitatea vechilor spatii vizate de un proces de retrocedare, noul imobil dispunand de saloane incapatoare si igienizate pentru cazarea pacientilor, un bloc alimentar si o sala de mese adaptate nevoilor, o spalatorie, o farmacie, precum si alte spatii de depozitare.

 „Ne bucuram sa putem anunta opinia publica precum si familiile celor internati aici in legatura cu faptul ca a mai ramas extrem de putin timp pana la momentul darii in functiune a noi cladiri, moment care va insemna, cu certitudine, conditii mult mai bune de cazare si de tratament pentru pacienti, la nivelul mileniului III si al celor mai exigente standarde din domeniu", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Noua cladire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa are un regim de inaltime D+P+2E, cu o suprafata construita de 775 mp, respectiv suprafata desfasurata de 2.981,77 mp si va dispune de 90 paturi de spitalizare pentru cazarea pacientilor cu afectiuni psihice cronice.

In cursul anului 2016 s-au desfasurat o serie de lucrari de construire vizand finalizarea compartimentarii interioare, realizarea instalatiilor interioare termice, sanitare si electrice, finisarea incaperilor conform destinatiei - sape, zugraveli, pardoseli, montajul obiectelor sanitare cu instalatiile aferente, constructia casei de la poarta, imprejmuirea cladirii, amenajarea drumurilor din incinta si a aleilor pietonale, dotarea blocului alimentar si a spalatoriei unitatii, etc. In momentul de fata se lucreaza la finisajele interioare si exterioare aferente cladirii principale, la finalizarea cailor de acces din incinta, precum si a imprejmuirii, ulterior urmand a se realiza dotarea noii cladiri cu mobilier specific functionalitatii fiecarui spatiu.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

spital borsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1078 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040491 (s)