News Flash:

Noua Constitutie: Se introduce principiul "egalitatii de arme" acuzare-aparare

13 Iunie 2013
808 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, astazi, un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu care introduce in legea fundamentala "principiul egalitatii de arme" intre acuzare si aparare in faza de judecata a procesului penal, la sectiunea dedicata dreptului la aparare, potrivit Mediafax.

"In faza de judecata a procesului penal este garantat principiul egalitatii de arme intre acuzare si aparare", este amendamentul adoptat, care completeaza articolul 24 din Constitutie.

Initial, Comisia de revizuire adoptase un alt amendament care privea egalitatea dintre aparare si acuzare, insa acesta a fost contestat de senatorul PNL Tudor Chiuariu.

"In procesul penal este garantat principiul egalitatii procesuale. Functia apararii se exercita in conditii egale cu functia acuzarii", a fost prevederea initiala a textului.

Principiul egalitatii de arme presupune ca partile implicate in proces, respectiv acuzarea si apararea, sa dispuna de aceleasi mijloace legale pentru a-si sustine cauza in fata instantei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

adoptat amendament legea fundamentala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0950 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012001 (s)