Balazs Janos, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei clujene Baciu, pare să fie certat cu partea de comunicare către cetățenii de rând de când a ajuns la șefia primăriei, refuzând să intre în contact cu băcenii care-i cer ajutorul sau un sfat. 

Dacă băcenii erau obișnuți, până nu demult, să fie informați mereu, direct de la primar, cu privire la fiecare decizie care se ia sau fiecare eveniment important din comunitate care i-ar putea influența în vreun fel, comunicare dintre primărie și cetățenii de rând nu mai există, nici la capitolul transmitere a informației, nici la cel al primii de sesizări sau plângeri, cel puțin în mediul online.

Astea nu înseamnă însă că sesizările sau oprit sau că locuitorii din Baciu nu mai au probleme de rezolvat, înseamnă doar că nu prea mai au la cine să se plângă sau, să fim mai preciși, cine să-i asculte. 

Pe pagina personală a viceprimarului cu atribuții de primar, spre exemplu, mai mulți locuitori ai comunei au formulat sesizări sau observații, însă fără vreo finalitate. Acesta este și cazul unei băcence care i-as sesizat viceprimarului de mai bine de două luni, printr-o postare direct pe profilul personal de facebook, faptul că în zona ei  s-ar depăși limitele fonice.

”Domnul Viceprimar, se poate face ceva impotriva acestor nesimtiti care nu au respect fata de ceilalti cetateni ai comunei?? Se intampla la blocurile noi care e constuiesc…strada Galaxiei -Saturn, ora 23.00-23.10. Chiar nu este nici o lege care sa ii potoleasca? Este suficient ca ne fac ziua un cosmar, e musai sa ii suportam si noaptea??”, arată această cerându-i viceprimarului (deja pe atunci cu atribuții de primar) ajutor. Răspunsul? Niciunul. Viceprimarul nu i-a dat nici măcar un like la postare.

În aceași situație se află și o altă locuitoare din Baciu, care îl întreabă pe domnul Balazs Janos , viceprimarul cu atribuții de primar, cum este posibil ca în localitate să se construiască fără autorizație. ” Buna ziua d.ul Balazs. Am o intrebare publica. Cum poate cineva in comuna Baciu sa construiasca fara autorizatie e constructie si dvs totusi sa aveti cunostinta despre asta? Cred ca stiti la ce ma refer!!”, arată femeia. Răspunsul? Același! Adică niciunul. După cum chiar reclamanta a constatat, ”Și tăcerea e un răspuns!”.

Cu toate acestea, nu se poate spune despre viceprimarul din Baciu că nu ar duce o viață activă în mediul online, pe contul să personal de facebook acesta postând multe poze în care apare în ipostaze bahice, ciocnind diverse băuturi cu băcenii de rând, chiar dacă nu față în față.

În aceste condiții suntem curioși cum arată o ședință de audiență la actualul primar.

  coral