Centrul de incluziune socială a rromilor din Florești, care a costat aproape 10 milioane de lei din fonduri europene, a fost transformat în urmă cu câteva zile în noul sediu al Poliției Locale.

În anul 2015 se stabileau ultimele detalii pentru finalizarea proiectului de aproape 10 milioane de lei, derulat de Primăria Florești împreună cu SIAB Development și Indistrual Eurostar SRL. Acest centru a fost ridicat pentru ca 800 de rromi să fie ajutați să se specializeze într-o meserie, să fie incluși pe piața muncii.

Formarea lor era pe mai multe domenii, precum construcții, lucrător în comerț, peisagist floricultor și agent dezinfeție-deratizare.

Valoarea totala eligibila a proiectului s-a ridicat la 9.897.532,00 lei, din care asistenta nerambursabilă în valoare de 9.699.581,36 lei reprezentând 98% din valoarea totala eligibilă, la care s-a adăugat cofinanțarea totală a beneficiarului și partenerilor, în valoare de 197.950,64 lei.

Rromii participau la cursuri în clădirea de pe strada Ioan Rus. Fiindcă proiectul avea o sustenabilitate de trei ani de zile, iar această perioadă a trecut, clădirea a fost transformată în noul sediu al Poliției Locale Florești.

Sursa: monitorulcj.ro

coral