Biblioteca „Ion Agârbiceanu” a fost inaugurată marți, 25 iunie, alături de un spațiu de lectură inedit în cadrul Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Biblioteca are în momentul de față peste 500 de volume, dar pe viitor acestea vor fi mai multe. Majoritatea cărților au fost donate de către Editura Școala Ardeleană.

Este prima bibliotecă inaugurată într-o casă de cultură a studenților. În momentul de față avem aproximativ 520 de volume, dar tindem să ajungem la 2.000 de volume până la finalul anului. Este o idee la care lucrez împreună cu Cenaclul Literar Vox Napocensis de aproape doi ani.

Am încercat o regândire, o redefinire, o reorganizare a spațiului cultural din holul mare al instituției și a spațiului adiacent, să-l predăm lecturii, tocmai de aceea ideea acestei biblioteci și a mobilierului care să creeze un cadru plăcut pentru cei care vin și se pot delecta înainte de spectacole sau chiar în timpul liber pot veni la Casa de Cultură a Studenților să citească o carte”, a spus Flavius Milășan, directorul CCS.

Clujenii au acces gratuit la noua bibliotecă, zilnic, între orele 7.00-22.00, însă cărțile se pot citi doar acolo, nu pot fi împrumutate.

Pe lângă holul mare la Casei de Cultură a Studenților din Cluj, un spațiu adiacent a fost și el amenajat pentru cititori, folosind mobilă veche restaurată.

Inaugurarea bibliotecii a fost completată de vernisajul unei noi expoziții a Clubului de Pictură al CCS, „Armonia primăverii”, iar lucrările vor rămâne expuse până la sfârșitul lunii viitoare.

 

coral