News Flash:

Noutati culinare: cum sa faci pizza de POST cu blat din mamaliga

11 Martie 2014
837 Vizualizari | 0 Comentarii
Pizza de post cu blat din mamaliga nu numai ca este incredibil de delicioasa, dar este si foarte sanatoasa.

Ingrediente

- 2 dovlecei
- 200 g. malai
- 50 g. margarina
- sos de rosii cu legume
- 200 g. boabe de porumb fiert
- 450 g. rosii, taiate sferturi
- 200g ciuperci
- 2 lingurite cimbru uscat
- frunze de spanac
- peste din conserva (optional)
- tofu (optional)
- ierburi

Mod de preparare

Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare.

Adaugati dovleceii curatati si taiati rondele (mai groase) si opariti-i timp de 1-2 minute.

Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece.

Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas)

Incorporati apoi margarina. Rasturnati mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa, lasati sa se raceasca dupa care intindeti uniform un strat de sos de rosii cu legume.

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.

Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii, ciupercile calite in putin ulei de masline (ca sa lase apa) cu sare si piper, rosiile taiate sferturi, frunzele de spanac, apoi presarati sare, piper si cimbru sau verdeturi italiene pentru pizza.

Daca este zi de dezlegare la peste puteti adauga si file-uri de peste din conserva. Pentru un plus de savoare se poate adauga si tofu.

Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.

Mod de servire

Lasati pizza de post cu blat de mamaliga sa se raceasca putin dupa care poate fi servita, scrie culinar.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

delicioasa sanatoasa ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045519 (s)