La inceputul lunii septembrie, Michael Schumacher – a carui stare de sanatate ramane incerta – a fost dus Philippe Menasché, un ”pionier” in ceea ce priveste cercetarea celulelor stem. Numai ca reputatul specialist a rupt tacerea si a facut un anunt care i-a devastat pe fanii celebrului fost pilot de formula 1.

Philippe Menasché afirma ca nu este ”competent pentru miracole” si ca echipa pe care o coordoneaza nu face ”experimente”, fiind vorba – intr-un astfel de caz – de ”un termen abominabil”.

“Pentru miracole nu sunt competent. Eu si echipa mea nu facem experimente, e un termen abominabil ce nu are loc in medicina. E adevarat ca eu am fost primul care a facut un transplant de celule stem la inima, dar ciclul de teste clinice s-a terminat in urma cu doi ani”, a spus Philippe Menasché in cotidianul La Repubblica, conform sport.ro.

”In Italia aveti tot ce va trebuie”

Michael Schumacher a fost dus la Paris pentru un tratament cu celule stem, iar fanii sai au asteptat cu speranta primele informatii referitoare la acest demers. Mai mult, chiar Philippe Menasché a fost ”bombardat” cu mesaje de oameni de pe intreg mapamondul care doreau – la randul lor – de tratament ”miraculos”. Raspunsul lui Philippe Menasché a fost unul transant.

“In Italia aveti tot ce va trebuie, nu e nevoie sa veniti la mine la Paris. I-am trimis pe cei care m-au cautat la prietenul meu Guido Pompilio. A fost o explozie de atentie pentru departamentul nostru, dar acum am revenit la normal. In ultimii 20 de ani am progresat foarte mult, dar adevarul este ca in continuare stim foarte putin”, a spus Mensache.

coral