Toata lumea il stie pe Alex Dima, dar putini sunt cei care stiu ce studii are de fapt prezentatorul TV.

Este cunoscut in mass-media autohtona si considerat un adevarat profesionist. Cu emisiunea ”Romania, te iubesc”, Alex Dima a reusit sa atinga cote excelente ale ratingului. Insa putini sunt cei care stiu ca prezentatorul TV nu are studii de jurnalism. Alex Dima este absolvent al Seminarului Teologic din Buzau insa la un moment dat si-a dat seama ca nu este facut pentru haina monahala. Asa ca s-a orientat spre televiziune.

”Mi-a fost teama sa nu gresesc. Preotia e foc. Intelegi? Cu ea nu te joci. Si nu este un job, este o misiune. Trebuie sa ai credinta sa muti muntii din loc. Poate ca am dat dovada de lasitate ca nu m-am aruncat sa iau focul asta in brate, dar nu regret. Pentru ca, pana la urma Dumnezeu asaza lucrurile, iar pe mine m-a asezat aici. Si asa ma simt cel mai bine. Am renuntat la preotie si m-am dus un an in invatamant.

De curand mi-am revazut colegii de atunci. Nu ne vazusem de 19 ani. Am predat religie, un an de zile, la o scoala de aici, din Bucuresti. A trebuit sa plec din invatamant pentru ca primeam 70 de dolari pe luna. Si am zis stop! Ma ocup de altceva. Ce? Ia ziarul de la A la Z si cauta job-uri. Am cautat, am facut diverse lucruri si am ajuns intr-o zi la un anunt de lansare a unei noi televiziune: Realitatea TV”, a povestit Alex Dima pentru life.ro.

Sotia lui Alex Dima a murit din cauza cancerului

Ca orice om, Alex a trecut si prin momente mai mult decat dificile in viata. Iar drama sa – de care nu se va putea desprinde niciodata – este aceea ca sotia i-a murit din cauza unei boli incurabile. Alex Dima isi traieste durerea resimtita acum 11 ani cu demnitate. A ramas vaduv in urma cu 11 ani, sotia lui murind din cauza unei boli incurabile care face atatea si atatea victime, cancerul. Trecuse doar un an si sase luni decat Alex si sotia sa devenisera parintii unei fetite, Sara.

Alex Dima a marturisit, intr-un dialog cu Andreea Esca, ca tocmai Sara sa a fost cea care l-a facut sa poata depasi momentul teribil din viata sa.

”E cumplit cand afli o astfel de veste. Probabil daca nu era Sara, nu stiu ce s-ar fi intamplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai stiati nimic de mine niciodata in Romania, pentru ca am avut foarte multa ura pe locul acesta. Pe locul asta pentru ca (sotia mea-n.r.) a ajuns intr-un spital, la un doctor care nu a tratat-o asa cum trebuie si puteam sa aflam din vreme ce i s-a intamplat, ce i se intampla, de fapt”, a spus Alex Dima.

coral